Hoće li Tudor nekad dobiti priliku u Juventusu?

 ALESSIO MARINI Nurphoto Via Afp
DOBAR POSAO S VERONOM

Talijani tvrde: Juventus drži Tudora na oku! Nastavi li ovako mogao bi dobiti priliku na klupi ‘Stare dame‘

Verona je trenutno na 9. mjestu Serie A, a sutra gostuje upravo kod Juventusa.
Piše: S.N.Objavljeno: 05. veljača 2022. 14:22

Igor Tudor radi odličan posao s Veronom. Njegova je momčad nakon 23 odigrana kola u Serie A na 9. mjestu s 33 boda, 5 manje od mjesta koje vodi u europska natjecanja. Verona sutra gostuje kod Juventusa, a s obzirom na povijest odnosa Tudora i 'Stare dame' logično je da talijanski mediji ususret ovoj utakmici pažnju stavljaju upravo na to.

Tako Tuttosport hvali stil igre koji je Tudor implementirao u Veronu od kada je u rujnu preuzeo momčad od Eusebija Di Francesca. Hrvatski je trener učinio drastično promijenio stil u odnosu na prošlu sezonu kada je Veronu vodio još jedan Hrvat, Ivan Jurić. Verona je ove sezone u 23 kola postigla 43 gola dok je u cijeloj prošloj sezoni postigla samo 3 gola više.

Taj stil igre zaintrigirao je i veče momčadi pa Tuttosport tvrdi da i Juventus drži na oku ono što Tudor radi u Veroni. Hrvatski je stručnjak prošle sezone bio pomoćnik Andree Pirla u 'Staroj dami', a iako se špekuliralo da će krajem sezone dobiti priliku da samostalno vodi momčad, to se nije dogodilo. Kada je Pirlo dobio otkaz, otišao je i Tudor, a u talijanskim medijima se pisalo kako je odnos njih dvojice bio pomalo narušen, odnosno da Tudor nije odobravao stil kojeg je Pirlo imao na klupi Juventusa.

Bilo kako bilo, hrvatski bi stručnjak, ako nastavi s ovakvim rezultatima, mogao dobiti priliku i na klupi nekog velikog kluba. Juventus na klupi ima Massimiliana Allegrija, ali ni on neće vječno biti u Torinu...

Linker
18. travanj 2024 04:57