Victor Osimhen

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
OSIMHEN ODLAZI

TikTok skandal mogao bi skupo koštati prvaka: Najveća zvijezda napušta klub, a zna se i destinacija?

Napolijev tim za marketing i društvene mreže je napravio veliku glupost
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2023. 19:50

Napolijev tim za marketing i društvene mreže je napravio veliku glupost. Na TikToku su se rugali sa svojom najvećom zvijezdom Victorom Osimhenom koji bi sada mogao otići iz kluba. Napoli se i jednom videu narugao s time kako je 24-godišnji napadač promašio penal, a u drugom mu je glavu zamijenio kokosom što je shvaćeno kao rasistički ispad.

Osimhenov agent Roberto Calenda je klubu zaprijetio tužbom, no izgledalo je da se situacija malo smirila nakon što je poslije svega Osimhen počeo utakmicu protiv Udinesea i zabio golo u pobjedi od 4:1. Ipak, Mail Sport je pisao kako je napadač i prije ovih ispada kluba na TikToku bio jako nezadovoljan i da bi nakon svega mogao već u siječnju napustiti klub.

Poželi li stvarno napustiti Napoli, najvjerojatnije će otići u jedan od najvećih klubova Saudijske Arabije. Talijanski mediji pišu da je Al-Hilal najbliži njegovom dovođenju u slučaju da se odnos s Napolijem ne popravi.

Gazzetta dello Sport piše kako je Al-Hilal Osimhenu ponudio ugovor na pet godina prema kojem bi po sezoni zarađivao oko 44 milijuna eura, a klub je spreman i platiti otkupnu klauzulu koja je procijenjena na 200 milijuna eura.

To je bila ponuda o kojoj se pričalo ovog ljeta, a Aurelio De Laurentiis, vlasnik Napolija, je navodno Saudijcima odgovorio kako za te novce ne mogu kupiti niti ‘jednu nogu‘, a kamoli cijelog Osimhena, a oni su se okrenuli drugim opcijama i doveli Neymara, Rubena Nevesa i Aleksandra Mitrovića.

Osim Al-Hilala, Bayern i Newcastle su također htjeli Osimhena, no Napoli ga nije pustio. Manje od četiri mjeseca kasnije, priča je potpuno drugačija. Osimhen se navodno posvađao s trenerom Rudijem Garcijom koji ga je počeo manje koristiti, a onda su uslijedili i sramotni videi na TikToku nakon čega je Osimhen obrisao sve fotografije u dresu Napolija s Instagrama.

Uz to, Napoli mu je ranije zabranio da sudjeluje u snimanju humanitarnog videa za pomoć Africi što je dodatno zahladilo odnose. Talijani sada vjeruju kako će Osimhen na zimu napustiti Napoli, a izgleda da je glavni kandidat za njegovo dovođenje Al-Hilal.

Linker
29. travanj 2024 13:55