ADRIAN DENNIS/AFP/PROFIMEDIA Adrian Dennis/afp/profimedia
TRAŽI SE NASLJEDNIK

Tko će trenirati Kovačića? Slavni trener već obavio razgovor, ali postoji problem. U igri još dva velikana

Jedni u prvi plan guraju vlasnika trostruke španjolske krune, drugi tvrde da će to biti poznati Talijan
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. travanj 2023. 22:13

Graham Potter je bivši, odjeknulo je u nedjelju uvečer diljem Engleske na neopisivu sreću navijača Chelseaja. Fanovi londonskih ‘Plavaca‘ ovu su vijest zazivali tjednima, jer Potter nije opravdao ni minimum očekivanja. Bruno Saltor privremeno je rješenje, ali uprava Chelseaja "nije od jučer" i već je razmišljala o novom imenu. Jedno je sigurno - bit će to netko od apsolutnih velikana.

Naime, još u subotu talijanski novinar Rudy Galetti kazao je da je Julian Nagelsmann prva želja i opcija Chelseaja. Tvrdi da su Londončani već uspostavili kontakt s njemačkim trenerom,a prvi razgovori prošli su u pozitivnom tonu. Sigurno je da će Todd Boehly loviti samo najveća imena, jer ne želi ponoviti pogrešku. Potter je radio sjajne stvari s Brightonom, ali nikada se nije okušao na TOP razini, što je u Chelseaju rezultiralo neprestanim "traženjima" i izostankom adekvatnih rješenja.

image
INA FASSBENDER Afp

U ovom trenutku velikih, a slobodnih trenerskih imena, na tržištu ima "na bacanje". Nagelsmann je menadžer vrhunske reputacije i čini se da Chelsea dijeli takvo mišljenje. Zanimljivo, u tom slučaju će Chelsea rješenje pronaći u čovjeku koji nije mogao ostati u Bayernu zbog Thomasa Tuchela, a upravo su njega Englezi smijenili u rujnu.

No, ako je za vjerovati Gianluci DiMarziju - postoji problem. Nagelsmann ne želi prihvatiti novi posao do isteka ove sezone, stoga će Chelsea morati uprti dodatne snage ako ga želi dovesti. A Boehly ima takvu snagu, posebice u novčaniku, stoga ništa ne treba otpisati.

Galetti tvrdi da klub alternativnu opciju vidi u Luisu Enriqueu, dobro nam poznatom donedavnom izborniku reprezentacije Španjolske, koji je svojevremeno s Barcelonom imao iznimno upečatljivu epizodu i, između ostalog, osvojio trostruku krunu sezone 2014./2015.

Ali engleski mediji neumoljivo tvrde da je Mauricio Pochettino ispred Enriquea na listi prioriteta. Talijanskom treneru London je poznata sredina, pet godina (2014.-2019.) vodio je Tottenham i malo mu je nedostajalo da izvede pravcato čudo, kada je u sezoni 2018./2019. dogurao do finala Lige prvaka. No, Liverpool mu je stao na put, a Tottenham je opet ostao upražnjene vitrine.

image
FRANCK FIFE Afp

Kako bilo, tko god postane novi trener Matea Kovačića i ekipe, čega ka gotovo nemoguća borba za plasman u Ligu prvaka. Prije svega, morat će se nositi s gužvom u svlačionici, jer Boehly se pobrinuo da ne nedostaje zvijezdi u rosteru Bluesa, pritom je potrošio i preko pola milijarde eura. A Potter je potrošio vrijeme, sve moguće kredite i živčane stanice navijača. Teško da će ga netko uspjeti "nadmašiti".

Linker
17. travanj 2024 07:28