Paolo Bruno/Getty Images
AKCIJA VEĆ KRAJEM SVIBNJA?

'TKO ŽELI OTKAZATI SEZONU NE VOLI NI NOGOMET, NI TALIJANE' Snažna poruka velikog šefa talijanskog nogometa u teškoj situaciji

Piše: HinaObjavljeno: 18. travanj 2020. 00:15

Talijanski nogometni savez (FIGC) inzistira na nastavku sezone krajem svibnja ili početkom rujna, a one koji se zalažu za otkazivanje preostalog dijela prvenstvenih utakmica u Serie A predsjednik Saveza Gabriele Gravina optužio je da "ne vole ni nogomet, ni Talijane".

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina ponovio je da će klubovi imati na raspolaganju tri tjedna za pripreme nakon što u Italija izađe iz izolacije, što bi se trebalo dogoditi 4. svibnja.

"Znači možemo početi krajem svibnja ili početkom lipnja", rekao je Gravina u razgovoru za talijanski radio te dodao:

"Imat ćemo razdoblje u kojem ćemo testirati igrače i ostale koji sudjeluju pri odigravanju utakmica. Ako su svi negativni, onda ne postoji problem distanciranja ili zaraze. Nadam se da će svi moći igrati na svojim stadionima, a ako to ne bude moguće, naći ćemo drugo rješenje."

Gravina je naglasio ekonomsku važnost nogometa za Italiju.

"Država se nalazi u složenoj situaciji, kako ekonomski, tako i što se tiče nogometa koji je jedna od najvažnijih industrija. Oni koji pričaju o otkazivanju sezone ne vole ni nogomet, ni Talijane, jer nam oduzimaju nadu u oporavak i bolje sutra."

Brescia i Torino su dva kluba koji se otvoreno zalažu za otkazivanje ostatka ove sezone u kojoj je većini klubova ostalo za odigrati još 12 utakmica. Juventus je vodeći sa 63 boda, ispred rimskog Lazija (62) i milanskog Intera (54).

Linker
29. rujan 2024 00:03