Nogometaši Salernitane proslavili su ljetos ulazak u Serie A

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
‘POTRES‘ U SERIE A

To bi bio najcrnji scenarij! Ispunio im se san nakon 22 godine, a sada im prijeti izbacivanje usred sezone

Ako do 1. siječnja ne pronađu novog vlasnika, po propozicijama neće moći nastaviti natjecanje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2021. 16:23

Čekali su na dolazak u Serie A pune 22 godine, a prošle su sezone konačno dosanjali taj san. Nogometaši Salernitane međutim, mogli bi u društvu najboljih talijanskih klubova provesti manje od - šest mjeseci. Ako znamo da jedna nogometna sezona ipak traje nešto duže, dade se zaključiti da nešto ipak nije u redu.

A nije, i klub je to znao onoga trenutka kad je potpisao sudjelovanje u prvom razredu talijanskog nogometa. Salernitana je naime, u većinskom vlasniku trusta kojem je na čelu Claudio Lotito, kontroverzni predsjednik Lazija. Nije problem u tome što je Lotito kontroverzna ličnost, problem je samo u tome što je - predsjednik Lazija.

Po propozicijama i regulama Serie A, dva kluba kojima je predsjednik utjelovljen u istoj osobi ne mogu biti u ligi. Salernitana je dobila moratorij, dobila je prostor za djelovanje do 31. prosinca, do kada ima riješiti tu zavrzlamu, odnosno dobiti novog predsjednika uprave. E sad, s obzirom na činjenicu da u klub do današnjeg dana nije stigao niti jedan akt kojim bi se potvrdio nečiji interes za kupnju. dolazi se do problema.

image

Claudio Lotito, predsjednik Lazija i Salernitane

FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp

Lotito bi prodao klub sutra, da može, ali trenutno ga nitko ne želi kupiti. Istovremeno, zabranjeno mu je prodavati klub rodbini (do 4. koljena), pa je samim time situacija još malo teža. Ako dakle, u novu godinu uđu s istim vlasnikom, Salernitani automatski prijeti diskvalifikacija koju je Serie A tada ovlašten provesti bilo kada.

Hoće li se Salernitani, s obzirom da zauzima čvrsto posljednje mjesto na ljestvici dopustiti da sezonu privede kraju i tako (ionako) ispadne u Serie B ili ne, ostaje za vidjeti...

Linker
02. svibanj 2024 23:13