Francesco Totti

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
PRINC RIMA

Totti: ‘Rekao sam ne Realu zbog Rome, žao mi je kako se sve završilo, kad im više nisi potreban, nema respekta‘

Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. studeni 2023. 15:13

Princ Rima, legendarni Francesco Totti, u razgovoru za Corriere della Sera osvrnuo se na svoja tri desetljeća u Romi, ali pokazao spremnost da se u nekoj drugoj ulozi vrati u klub.

- U Romi sam proveo trideset godina. Prema svima sam iskazivao poštovanje, odrekao se svih drugih ponuda i zbog toga nisam žalio. Rekao sam "ne" Real Madridu i drugima jer sam želio sam dres Rome koji je otisnut u meni. Kako je završila moja priča s Romom? Da, bilo mi je žao. Istina je da kada više nisi potreban u nogometu više nema poštovanja - kazao je.

Ipak spreman je vratiti se u novoj ulozi.

- Naravno, s definiranom ulogom. Volio bih raditi s Mourinhom, on je broj jedan, jako ga poštujem. Žao mi je što me nije trenirao u mojoj karijeri. U Romi znaju da ako me trebaju, za ozbiljne stvari, rado ću pružiti ruku.

Dotakao se Totti i trenera koji su ostavili najveći trag u njegovoj karijeri.

- Prvo Mazzone, kojeg se sjećam s velikom ljubavlju. Zatim Zeman i prije svih Spalletti. Moram to reći. To je istina. Kad bih ga sreo to bi me obradovalo. Vjerujem da među nama postoji duboka veza. Ono što smo zajedno prošli, kada je on stigao iz Udina, za mene je, u mom životu, nešto neponovljivo. I na terenu i u svakodnevnom životu. U završnoj fazi naš je odnos bio uvjetovan izvana i više se nismo razumjeli. I ja sam griješio, ali verujem da se obojica, kada bismo se vratili, više ne bismo sukobljavali.

Linker
26. travanj 2024 19:05