NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA Nicolň Campo/ddp Usa/profimedia
BUDUĆNOST VATRENOG

Transfer guru otkriva pravu sliku: ‘Klopp ne želi Brozovića, ali u jednoj drugoj priči ima istine‘

‘Postoji šansa da napusti Inter, ali to će ovisiti i o situaciji trenera Inzaghija‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. travanj 2023. 21:12

Marcelo Brozović gubi minutažu u dresu Intera, pri čemu su ozljede glavni razlog. Teško mu je pronaći kontinuitet, stoga je nerijetko na meti strogih talijanskih kritičara, a priče o odlasku hrvatskog reprezentativca iz redova Intera koncem sezone sve su učestalije. Mješavina je to istina i laži, tračeva i provjerenih informacija.

Unazad nekoliko dana u mnogim se medijima spominje interes Liverpoola. Odmah treba naglasiti da se radi o glasilima slabije relevantnosti, ali izgrađena je čitava priča o Kloppovom interesu za usluge našeg reprezentativca. Sigurno je da će Redsi redizajnirati vezni red prvom prilikom, odnosno tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Nagla promjena

Pritom nije tajna da posebno promatraju Judea Bellinghama i Masona Mounta, ali i ime Marcela Brozovića zavuklo se na listu željenih pojačanja, barem tako tvrdi Inter News, a prenosi One Football. Kažu, "Brozovićeva situacija u Interu naglo se promijenila, pa Liverpool razmatra mogući transfer".

Osim toga, tvrde da ga je "Klopp identificirao kao jednu od svojih meta jer prošli su najbolji dani Jordana Hendersona, Fabinha i Thiaga Alcantare". To navodno daje Brozoviću priliku da uskoči u momčad. O situaciji se oglasio i Fabrizio Romano, jedan od najupućenijih i najvjerodostojnijih novinara po pitanju transfera. U potpunosti pobija sve informacije.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

"Svjestan sam informacija iz Italije o povezanosti Brozovića s Liverpoolom, ali prema mojim saznanjima, u ovom trenutku nema nikakvog kontakta", napisao je Romano u tekstu na CaughtOffside, gdje se često oglašava pored iznimno praćenih profila na društvenim mrežama.

Brozovića se od početka godine povezivalo s različitim klubovima, uglavnom isključivo velikanima. Romano naglašava da je u cijeloj zavrzlami oko našeg reprezentativca samo jedna stvar sigurno točna, a to je da je postojao interes Barcelone tijekom zimskog prijelaznog roka.

Ovisi o menadžeru

"Brozović može biti opcija za nekoliko klubova ovog ljeta. Ima šanse napustiti Inter. To će, između ostalog, ovisiti o situaciji menadžera Simonea Inzaghija. Istina je da se u siječnju u Barceloni diskutiralo o Brozoviću", tvrdi ‘transfer guru‘, kako su pratitelji nazvali Romana.

image
ALESSIO MORGESE Dppi Via Afp

Što misli pod time da će slučaj Brozovića ovisiti o Inzaghiju? Naime, treneru Intera "trese se stolica", u nedjelju je izvijestila La Gazzetta dello Sport. Njegovi rezultati na papiru su čak i dobri, ali o prezentaciji na terenu teško se pronalaze riječi hvale. Nakon subotnjeg poraza od Fiorentine (0:1), Inzaghi više nije siguran na klupi Nerazzurra, pogotovo ako ne izbori plasman u Ligu prvaka iduće godine i istovremeno ne režira zamjetan uspjeh u aktualnom izdanju tog natjecanja.

Spomenuti talijanski list piše da bi u najgorem slučaju Inzaghi mogao postati bivši i prije završetka sezone ne pokaže li u nadolazeće tri utakmice (Juventus, Salernitana, Benfica) da momčad napreduje u igračkom, a onda i rezultatskom smislu. Naravno, eventualni dolazak novog trenera promijenio bi ploču i tko zna kako bi tada izgledala Brozovićeva bliska budućnost.

U svakom slučaju, djeluje da se Brozović lagano kreće prema izlaznim vratima Intera, ali bilo kakav posao daleko je od realizacije i, unatoč svim navodima proteklih dana i tjedana, nema naznaka nekakvog velikog posla. Barem ne još.

Linker
18. travanj 2024 14:26