Salvatore Bocchetti

 DAVIDE CASENTINI/IPA-AGENCY.NE/IPA/PROFIMEDIA
VELIKI KOMPLIMENT

Treneru iz jedne od najjačih nogometnih liga uzori su i Hrvati: ‘Od njih sam puno toga naučio‘

Bit će mu to prvi samostalan posao u seniorskom nogometu, a odmah ga čeka vatreno krštenje
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. listopad 2022. 08:43

Novi trener Hellas Verone Salvatore Bocchetti (35) službeno je predstavljen novinarima. Riječ je o mladom i neiskusnom treneru kojem je to prvi samostalan posao u seniorskoj konkurenciji.

Bocchetti je na klupu Verone došao kao zamjena za Gabrielea Cioffija, pod čijim je vodstvom momčad osvojila pet bodova devet kola, te se nalazi na 18. mjestu ljestvice.

"Klub me zamolio za pomoć i bez oklijevanja sam se odmah stavio na raspolaganje. Sretan sam što sam dobio ovu priliku i što sam izabran za menadžera ovog tima. Svjestan sam važnosti svoje uloge: mogu reći da ću dati sve od sebe da dam svoj doprinos. Svakako imam veliki entuzijazam."

Kako će igrati njegova Verona?

"Kao i prethodnih godina, puno ćemo se fokusirati na agresivnost i mušku igru. To je moj tip nogometa i moramo krenuti od onoga što je bilo dobro prethodnih godina. Jasno, nakon što sam to iskusio iz prve ruke, nogomet trenera Gasperinija, Jurića i Tudora naučio me puno toga, moja je namjera nastaviti tim putem."

Ima li ovaj tim sredstava za postizanje cilja, a to je ostanak u ligi?

"Unatoč promjenama koje su se dogodile tijekom ljeta, uvjeren sam da će današnji igrači, ako budu stavljeni u prave uvjete, moći reći svoje na terenu. Mogu reći da sam zadovoljan s momčadi koja mi je na raspolaganju."

Bocchettiju želimo puno sreće. I doista je lijepo čuti da na klupi momčadi u Serie A sjedi trener kojem su uzori - Hrvati. Veliki je to kompliment za Jurića i Tudora.

Bocchetti će na klupi Verone debitirati sutra (20.45), protivnik mu je aktualni prvak Milan. Težak start, ali realno i utakmica u kojoj može samo profitirati, jer nitko ne očekuje da će pobijediti...

Linker
17. lipanj 2024 10:03