RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ZAŠTO NE DOBIVA VIŠE ŠANSI?

‘Treneru, ovdje sam!‘ Bljesak bivšeg Vatrenog jasno govori da nije došao grijati klupu, kritičari oduševljeni

Talijan mu daje izrazito skromnu minutažu, ali nekadašnji igrač Dinama odlično ju koristi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. travanj 2023. 07:28

Nakon prvog nastupa Josipa Brekala u dresu Fiorentine trener momčadi Vincenzo Italiano rekao je da hrvatski napadač "posjeduje nešto što drugi napadači nemaju". Svejedno nekadašnji igrač Dinama na novoj destinaciji dobiva minutažu ‘na kapaljku‘. Iza Brekala nisu najsretniji dani, ali svaku utakmicu pod grbom Fiorentine odigrao je barem na pristojnoj razini, stoga ostaje nejasno zašto ne dobiva više prilika.

Siromašna minutaža

I tamošnji lokalni medij Fiorentina.it pita se zašto je Brekalo odigrao svega pet utakmica otkad je stigao u besplatnom transferu iz Wolfsburga početkom godine. Uz to, u tih je pet utakmica uglavnom igrao samo u završnim minutama. Dobio je 18 protiv Bologne, 16 s Bragom, 45 s Cremoneseom, tek četiri u Kupu s istim protivnikom te pola sata protiv Spezije u nedjelju. I baš u ogledu sa Spezijom (1:1) dokazao je da zaslužuje više.

image
LISA GUGLIELMI Nurphoto Via Afp

"Stativa i sjajna asistencija koju je uništio Luka Jović. U 30 minuta Brekalo se 32 puta sastao s loptom, stvorio tri izgledne šanse za pogodak, pogodio vratnicu i uposlio Srbina. Plus dvije sjajne obrambene reakcije i činjenica da je jedan od igrača s najboljom ostvarenom prosječnom brzinom. Ukratko, to je bljesak koji viče ‘Treneru, ovdje sam‘. U ovoj utakmici jasno je pokazao svoje kvalitete" , piše spomenuti portal.

Brekalo je u Italiju došao oživjeti karijeru, pamti dobra iskustva u dresu Torina i sigurno je da mu nogomet kakav se igra u Seriji A mnogo bolje leži od Bundeslige. Djeluje da bi se nekadašnji reprezentativac Hrvatske brzo vratio na dobar stari put, samo da u Fiorentini ima malo više prostora. I sam je prokomentirao svoju minutažu nakon Spezije.

Nije lako

- Trener mi je rekao da moram zabijati golove. Eto, skoro sam uspio, vratnica me zaustavila. Nije lako izboriti se za startnu poziciju ovdje, Fiorentina ima 20 vrhunskih igrača, a ne samo 11. Tko god dođe, mora se iskazati, a ja sam spreman pomoći timu.

I menadžer Italiano prokomentirao je njegov nastup.

- Sretan sam zbog Brekala, odradio je dobar posao po ulasku s klupe. Dobar je igrač i hladan pred golom. Nedostajalo mu je malo sreće - rekao je Italiano.

Hrvatski napadač nada se da to znači i veću dozu povjerenja, jer dosad je i tu siromašnu minutažu odlično koristio, praktički najbolje što može u toliko malo vremena. "Pokazao je da može biti važan igrač u završnici sezone", ispravno zaključuje i spomenuti portal specijaliziran za praćenje Fiorentine.

Linker
25. travanj 2024 19:25