Fabrizio Castori
 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
TEŠKI DANI

Foto: Trenutak koji je sve rastužio! Ispisao povijest, dobio otkaz, otišao na klupu i sam sjedio satima

Trenera je posebno pogodilo prilično oštro priopćenje kluba
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2021. 09:46

Poznato je da u trenerskom poslu nema milosti, a ovih je dana to na svojoj koži osjetio i 67-godišnji talijanski stručnjak Fabrizio Castori. Prije samo nekoliko mjeseci uveo je Salernitanu u Serie A nakon 22 godine čekanja i bio je junak gradića na jugu Italije, dobio je čak i titulu gradskog ambasadora.

No, najjači razred talijanskog nogometa ipak je neka druga priča i Salernitana je u prvih osam kola osvojila samo četiri boda što je drži "zalijepljenom" za dno ljestvice. Subotnji poraz od Spezije (1:2) bio je presudan za Castorija kojem su klupski čelnici uručili otkaz i na njegovo mjesto Stefana Colantuona (58).

Koliko je Castorija pogodio otkaz, svjedoči i podatak da je satima sam sjedio na jednoj od gradskih klupa, piljeći u prazno i teško se mireći sa stvarnošću da mora napustiti klub i grad kojem je ne tako davno donio puno radosti. Posebno ga je pogodilo prilično oštro priopćenje kluba u kojem se navodi kako im treba odlučniji trener.

Navijači su na društvenim mrežama stali u obranu Castorija, svjesni da je s igračima koji su mu bili na raspolaganju mogao učiniti jako malo. Štoviše, fanovi su se obrušili na vodstvo kluba, što Castoriju može biti zadovoljština, ali posao mu neće vratiti...

Linker
18. svibanj 2024 20:42