Radja Nainggolan

 TOM GOYVAERTS Belga Via Afp
BIVŠI SUIGRAČ VATRENIH

‘Tretirali su me kao parazita, kao ‘go**o. Morao sam čak napustiti zemlju, a danas igram za kikiriki‘

Nekadašnji belgijski reprezentativac proživljava teške dane u redovima talijanskog prvoligaša
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2023. 11:19

Radja Nainggolan bivši je igrač Rome i milanskog Intera. U Milanu je tri godine igrao uz bok Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću, a danas je član talijanskog prvoligaša SPAL-a. Prethodno SPAL-u branio je boje Antwerpa (sezona 2021/22), a to mu se iskustvo posebno urezalo u sjećanje po negativnim stvarima.

"Tretirali su me kao Parazita, kao da sam govno. Doveli su Overmarsa kao sportskog direktora da me pokuša vratiti u prvu momčad, ali nitko se nije usudio suprotstaviti predsjedniku. Davao sam sve od sebe u B momčadi, podupirao najmlađe...bio sam u puno momčadi, ali nikada me nisu tako tretirali. Nisam čak smio ući ni na glavni ulaz trening centra", otkriva Nainggolan bez dlake na jeziku.

image

Marcelo Brozović i Radja Nainggolan

ALESSIO MORGESE/AFP/PROFIMEDIA Alessio Morgese/afp/profimedia

"Moje kćerke su bile glavni razlog povratka u Belgiju. Iako sam gubio puno novca, za mene to nije bio problem. Ali zbog predsjednika sam čak morao napustiti zemlju i to mu neću oprostiti. U SPAL-u sada igram za kikiriki, ali sa užitkom", dodao je Nainggolan, koji je u SPAL stigao u siječnju ove godine.

A zanimljivo mišljenje o Nainggolanu ima Walter Sabbatini, bivši sportski direktor Rome.

"Iskreno, volim ga kao sina, ali ponekad zna biti užasan. Ako stavite ispred njega 7 ili 8 krigli piva, sve će popiti. Život je za njega igra, ali duboko u sebi je dobra osoba. On je ekscentričan, luđak, na kojeg su neki suigrači znali biti ljubomorni jer je imao ono što oni nisu. Ali na terenu je bio uvijek vrhunski igrač", rekao je Sabbatini za Gazzettu dello Sport.

Linker
20. travanj 2024 04:59