Zvonimir Boban i Mark Viduka razgovaraju nakon 1:1 u Ligi prvaka na San Siru krajem 2000. godine
 Getty Images
IZBOR SUSJEDA

Tri Srbina, Crnogorac i samo jedan Hrvat? Pogledajte elitnu momčad u kojoj nema legende Vatrenih

Složili su najbolju momčad lige, a zaboravili niz sjajnih i nezaobilaznih hrvatskih igrača
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2020. 22:54

Specijalizirani talijanski nogometni portal Football Italia bavi se analizama zadnjih tjedana, naravno obzirom da lopta miruje, pa je na red došla i tema o igračima iz Istočne Europe. Složili su najbolju momčad Serie A, a u kojoj se našlo mjesto za samo jednog Hrvata...

Dakako, nedvojbeno svoje mjesto ima Zvonimir Boban, koji je sredinom devedesetih nosio dres Milana, koji je tad bio jedan od najjačih svjetskih klubova.

Složili su momčad u formaciji 3-4-2-1, a ovako to izgleda na terenu: na golu je Slovenac Samir Handanović (Inter), a u zadnjoj liniji su Kakha Kaladze (Gruzija; Milan/Genova), Christian Chivu (Rumunjska; Roma/Inter) i Siniša Mihajlović (Srbija; /Roma/Sampdoria/Lazio/Inter). Ispred njih su Zvonimir Boban (Hrvatska; Milan), Dejan Stanković (Srbija; Lazio/Inter), Vladimir Jugović (Srbija; Sampdoria/Juventus/Lazio/Inter), a u vrhu napada su Pavel Nedved (Češka; Lazio/Juventus), Dejan Savićević (Crna Gora; Milan) i Zbigniew Boniek (Poljska; Juventus/Roma).

image
MARK THOMPSON

Na prvu se čini da je možda moglo biti mjesta i za našeg Alena Bokšića, koji je bio jedan od najboljih napadača u devedesetima. Od 1993. do 2000. godine je u dva navrata nosio dres Lazija, neko kratko vrijeme i od Juventusa, no čini se da autora nije impresionirao.

U Milanu je ukupno igralo osam Hrvata, osim Bobana, veliki dojam ostavio je i Dario Šimić koji je od 2002. do 2008. godine nosio dres velikana 82 puta, te dva puta osvojio Ligu prvaka.

image
FRANCOIS XAVIER MARIT

U Juventusu igralo je 15 Hrvata, a osim Bokšića, valja izdvojiti Igora Tudora, Roberta Jarnija, Roberta Kovača, pa i Marija Mandžukića koji je upisao 92 nastupa.

Inter? Deset Hrvata! Izdvojit ćemo opet Darija Šimića, pa Matea Kovačića, Ivana Perišića i Marcela Brozovića (njih dvojica ukupno imaju gotovo 300 nastupa).

Možda se moglo naći mjesto za još jednog, a što vi mislite?

image
Zvonimir Boban i Mark Viduka razgovaraju nakon 1:1 u Ligi prvaka na San Siru krajem 2000. godine
Getty Images

Linker
02. svibanj 2024 14:22