Massimo Ferrero, predsjednik Sampdorije

 LIVEMEDIA/FOTOGRAMMA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Livemedia/fotogramma/zuma Press/profimedia
REVOLTIRANI NAVIJAČI

Trofejni klub grca u dugovima, vlasnik u strahu za život: ‘Poslali su mi metak u kuverti, zar me žele ubiti?‘

Dok trofejnoj talijanskoj momčadi prijeti ispadanje u drugi rang, on se nosi s puno težim prijetnjama
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. veljača 2023. 23:17

Trofejni talijanski klub koji je dominirao 80-ih i 90-ih sada djeluje kao da je pred apsolutnim kolapsom. Sampdoria - osvajač Serie A i četverostruki pobjednik Talijanskog kupa - na 19. je mjestu ljestvice, a istovremeno bilježi dugovanja od preko 150 milijuna eura. I dok im opasno prijeti ispadanje u drugi rang, vlasnik Sampdorije bori se s mnogo težim pijetnjama. Massimo Ferrero u razgovoru za LaPresse komentirao je sve što mu se događa proteklih tjedana.

‘Ovako više ne može‘

- Molim navijače da mi prestanu prijetiti. Zar me želite ubiti? Ja sam ionako živi mrtvac dok gledam ovakvu Sampdoriju. U moju kuću stigla su tri metka. Prva dva još prije tri godine, a nedavno još jedan. Prijete meni i Edoardou Garroneu - započeo je Ferrero.

O čemu se točno radi i zašto su navijači revoltirani? Ranije ove sezone ultrasi Sampdorije objavili su priopćenje u kojem bivše šefove - a jedan od njih bio je spomenuti Edouard Garrone - okrivljuju što su "s velikom pompom" predali klub u većinsko vlasništvo Massima Ferrera, čovjeka koji se sada javno oglasio o incidentima. Navodno su bivši vlasnici i nakon odstupanja preko Ferrera obavljali određene poslove u klubu.

- Ovako više ne može. Imamo veliki osjećaj da pokušavate iskoristiti klub za svoje ciljeve - dio je priopćenja navijača.

Ferrero je 2014. godine postao i predsjednik kluba, a 2021. morao je odstupiti s te pozicije zbog financijskih malverzacija u poslovima nepovezanim sa Sampdorijom, no ostao je njezin većinski vlasnik. Football Italia piše da se navijači nadaju prodaji kluba jer Ferrerovo rukovodstvo ne daje dobre rezultate ni u jednom aspektu, ali on se protivi takvom potezu.

‘Bojim se šetati‘

Zato navijači ne mogu podnijeti Ferrera, ali ni bivše čelnike - obitelj Garrone i obitelj Mondini - koji su mu predali klub. Prije 10-ak dana talijanska policija iz sjedišta Sampdorije (u Corte Lambruschiniju) zaplijenila je kuvertu s metkom i prijetećim pismom usmjerenim na Ferrera i Garronea.

- Sljedeći put bit će stvarno - stajalo je u poruci uz metak, izvijestio je talijanski RAI, a Ferrero je u današnjem javnom istupu stao u obranu bivše uprave i osudio ponašanje navijača.

- Garrone nam je ponudio pomoć, ja sam prvi koji će reći da on nema veze s trenutnim stanjem kluba i želim mu zahvaliti na svemu. Spasio je Sampdoriju prije 12 godina. I meni i njemu stigao je metak. To je loše, to nije nogomet i to nije sport. Osuđujem ove prijetnje i sve ostale koje su stigle od navijača. Policija mora zaustaviti ovo nasilje. Imam djecu, a bojim se šetati okolo - rekao je, pa predložio da se sastane s navijačima na tribinama.

- Ako želite doći ću pogledati utakmicu s vama. Ako izađem živ, znači da smo se pomirili. U suprotnom, stadion ću napustiti na nosilima.

Linker
24. travanj 2024 05:15