Igor Tudor
 GABRIELE MARICCHIOLO Nurphoto Via Afp
‘SVE ČESTITKE‘

Tudor pred novinarima sarkastično ispalio: ‘Svaka čast onome tko je ovo napravio, potpuna ludost...‘

‘Nikola Kalinić i ja zajedno smo igrali šest mjeseci. Znam ga jako dugo, ima kvalitetu‘, kaže Tudor.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2021. 16:45

Tri utakmice u šest dana ima Igor Tudor na startu svog trenerskog puta u Hellas Veroni. Dobro je počelo, uzeo je hrvatski stručnjak bodove velikom Joseu Mourinhu svladavši Romu (3:2), a nakon toga je u srijedu osvojio bod kod novog prvoligaša u Salernu odigravši 2:2.

Već u subotu čeka novo gostovanje kod Genoe. Tom je prilikom na press-konferenciji pred utakmicom nastupio u poprilično sarkastičnom izdanju.

- Sve čestitke onome tko je sastavljao raspored. Nevjerojatno. Ovo nema baš nikakvog smisla - poručio je nekadašnji trener Hajduka i pomoćnik Andrei Pirlu u Juventusu, jasno aludirajući na opću pretrpanost kalendara koji šteti igračima, a posljedično i trenerima.

Apelirao je jasnim putem na čelništvo Serie A, ali i drugih europskih liga i kupova.

- Ne može se dogoditi da u toliko malo vremena igramo na dva takva gostovanja. Treba tu ipak biti prisutno i malo zdravog razuma. Naravno da ovim putem ne namjeravam tražiti izlike niti opravdanja, idemo se boriti. Pred nama je još jedna važna utakmica protiv dobrog suparnika - veli Tudor.

Nikola Kalinić u utorak je u Salernu zabio dva pogotka, a Tudor je našao vremena za nekoliko riječi i o njemu.

- Nas dvoje smo čak i igrali šest mjeseci zajedno. Poznajem ga jako dugo, ima kvalitetu, ali možda i nema toliko dobar ritam zadnjih godina pošto nije puno igrao. Istina, on jest klasa, ali ja sve svoje igrače jednako gledam.

Linker
04. svibanj 2024 14:58