NICOLAS TUCAT Afp
SJEO NA ‘VRUĆU‘ KLUPU

Tudor preuzeo slavnu talijansku momčad: ‘Ovo je klub koji svi žele, svaki trener bi ga želio trenirati‘

‘Zašto sam prihvatio ovaj izazov? Nema razloga‘, kaže hrvatski trener
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2024. 11:29

Brončani Vatreni i bivši strateg Hajduka, Igor Tudor, u ponedjeljak je potvrđen kao novi trener talijanskog prvoligaša Lazija.

Navijačima i ostaloj javnosti predstavio se u kratkom intervjuu za Lazio Style Channel, odnosno službeni kanal rimskog kluba.

- Zašto sam prihvatio ovaj izazov? Nema razloga, Lazio je prestižan klub, kojeg svi žele, koji bi svatko tko je trener htio trenirati. Ima jake igrače, posebnu navijačku bazu. Biti dio ovog kluba i ovog grada, sve je to jedna cjelina - rekao je Tudor.

Hrvatski trener zatekao je Lazio na devetoj poziciji u Serie A, na njemu je da podigne momčad i pokuša izboriti Europu.

- Moramo prionuti na posao, jer nije lako doći nakon trenera s određenim tipom nogometa, trebat će period prilagodbe. Ali postoji zdrava grupa igrača, na meni je da prenesem ideje koje imam u glavi. Mislim da ćemo to brzo napraviti.

U Laziju ga čekaju Guendouzi i Casale, s kojima je surađivao u Marseilleu, odnosno Veroni.

- Mattea (op.a. Guendouzija) još nisam vidio, on je pobjednik, igrač s luđačkim mentalitetom, što je potrebno. Nicolò je zlatan dečko i jak igrač, sigurno će biti od koristi

Što očekuje od svoje momčadi?

- Moderni nogomet ide u smjeru da napadamo s puno igrača, da zabijamo golove, da ne budemo dosadni. Pokušat ću, u nekim stvarima ću biti bolji, u nekima ne, uvijek će biti prostora za napredak. Ja sam netko tko nikad nije zadovoljan, uvijek moraš gurati i razvijati se - zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 17:44