Igor Tudor sjajno vodi Veronu ove sezone

 PAOLA GARBUIO/LAPRESSE/PROFIMEDIA Paola Garbuio/Lapresse/Profimedia
Strašan niz

Tudor u Italiji radi nešto čudesno! Samo PSG i Borussija Dortmund mogu se pohvaliti da su bolji od Hrvata

Momčad Verone je definitivno procvjetala pod Tudorovim vodstvom
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 22. studeni 2021. 22:07

Igor Tudor nastavlja raditi velike uspjehe s Veronom. Hrvatski trener je večeras vodio svoju momčad do nove pobjede u Serie A. S 2:1 je Verona na svojem terenu pobijedila Empoli te tako skočila na 9. mjesto ljestvice talijanskog prvenstva, samo dva boda od posljednjeg mjesta koje vodi u Europu.

Verona je definitivno procvjetala pod Tudorovim vodstvom, a stadion Marc'Antonio Bentegodi je postao prava neosvojiva tvrđava. Naime, od kada je hrvatski trener sjeo na klupu Verone, njegova momčad nije izgubila niti jednu utakmicu na domaćem terenu.

Tudorova prva utakmica na klupi Verone bila je ona protiv Rome 19. rujna kada je pobijedio s 3:2. Kasnije su u gradu Romea i Julije padali i Spezia (4:0), Lazio (4:1) te Juventus (2:1), a danas i Empoli. Niz od pet domaćih pobjeda trenutno u talijanskom prvenstvu ima samo Verona, a ni u ostale četiri najjače europske lige nema puno klubova koji se mogu pohvaliti takvim uspjehom.

Dapače, jedina dva kluba s većim nizom domaćih pobjeda u ovoj sezoni trenutno su PSG i Borussia Dortmund. Obje te momčadi su slavile u svih 7 ovosezonskih domaćih utakmica, a Verona se nalazi odmah iza njih zajedno s Rennesom koji je također pobijedio u posljednjih pet utakmica na domaćem terenu.

image

Statistika Tudora u Veroni

SOFA SCORE

Igor Tudor je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri imao nekoliko neuspješnih epizoda, ali ova u Veroni za sada izgleda sjajno. Ovaj niz je samo dokaz tome.

Linker
19. travanj 2024 13:12