CARMELO IMBESI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Carmelo Imbesi/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia
SLAVI I MOURINHO

Tudorova hrvatska kolonija gazi sve redom! Zaigrao i Nikola Kalinić, Napoli nastavio savršenu sezonu

Veliko iznenađenje napravila je Bologna koja je s 3:0 šokirala Lazio usred Rima
Piše: HinaObjavljeno: 03. listopad 2021. 17:18

Verona je stigla do druge ovosezonske pobjede u Serie A pod vodstvom Igora Tudora, a na svom je terenu svladala Speziju s uvjerljivih 4:0.

Argentinac Giovanni Simeone je već u 4. minuti postigao vodeći pogodak za Veronu. Za 2:0 je pogodio Davide Faraoni u 15. minuti, a Gianluca Caprari je u 42. minuti povećao prednost domaćih na 3:0. Za konačnih 4:0 strijelac je bio Brazilac Daniel Bessa u 71. minuti.

image
GABRIELE MARICCHIOLO Nurphoto Via Afp

Bessu je u 73. minuti zamijenio Nikola Kalinić, dok su Boško Šutalo i vratar Ivor Pandur ostali na klupi za pričuve.

Sampdoria i Udinese su odigrali utakmicu sa šest pogodaka iz koje su obje momčadi izašle sa po jednim bodom. Pereyra (15), Beto (44) i Forestieri (84) bili su strijelci za goste koji su vodili 1-0 i 2-1. Domaća momčad do prvog izjednačenja stigla autogolom Strygera Larsena (24), za 2-2 je strijelac bio Quagliarella (47) iz kaznenog udarca, a za 3-2 je pogodio Candreva (69).


Napoli pobijedio u svih sedam utakmica!

Nogometaši Napolija i nakon sedmog kola Serie A imaju stopostotan učinak, a do sedme uzastopne pobjede stigli su na gostovanju u Firenci, gdje su svladali Fiorentinu s 2-1 (1-1).

Domaća momčad je prva stigla do prednosti, kad je na asistenciju srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića mrežu pogodio Argentinac Lucas Martinez Quarta. Gosti su izjednačili u 39. minuti. Iako je domaći vratar, Poljak Dragowski, obranio kazneni udarac Lorenzu Insigneu, prvi je na odbijenu loptu dotrčao Meksikanac Hirving Lozano i poslao ju u mrežu.

Pogodak za preokret i pobjedu Napolija u 50. minuti je postigao nekadašnji branič Dinama Amir Rrahmani nakon ubačaja Piotra Zielinskog. Rrahmaniju je to već drugi pogodak u ovoj sezoni.

Napoli je s maksimalnim 21 bodom na vrhu ljestvice ispred branitelja naslova Intera koji ima 17 bodova. Treći je Milan sa 16 bodova i utakmicom manje, a četvrta je s 15 bodova Roma koja je na Olimpicu s 2-0 svladala Empoli.

Henrikh Mkhitaryan je bio najbolji igrač Mourinhove momčadi. U 42. minuti je armenski nogometaš asistirao Lorenzu Pellegriniju za vodeći pogodak, a u 48. minuti je i sam pogodio mrežu Empolija za konačnih 2-0.


Lazio šokiran usred Rima

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Bologna je svladala Lazio s 3-0, a strijelci su bili Barrow (14), Theate (17), Hickey (68).

Od 20.45 sati Atalanta je domaćin Milanu u posljednjoj utakmici 7. kola.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Bologna je svladala Lazio s 3-0, a strijelci su bili Barrow (14), Theate (17), Hickey (68).

Bologna je povela rano u 14. minuti, a strijelac je bio M. Barrow. Samo tri minute kasnije A. Theate povećava na 2-0. Konačan rezultat postavlja u drugom poluvremenu u 68. minuti A. Hickey.

Bologna je nakon ove pobjede na devetom mjestu sa 11 bodova, a isti broj bodova ali na šestoj poziciji ima Lazio. Vodeći je Napoli sa 18 bodova.

Jučer je Salernitana sa 1-0 pobijedila Genou, Juventus je u gostima savladao sa 1-0 Torino, Inter je također u gostima bio sa 2-1 bolji od Sassuola, a u petak su Cagliari i Venezia odigrali 1-1.

Od 18 sati započinju utakmice Roma - Empoli i Fiorentina - Napoli, a u 20.45 sati će kolo biti zaključeno utakmicom Atalante i Milana.

Linker
13. svibanj 2024 16:26