Victor Osimhen

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
NIJE MU BILO LAKO

Tužna životna priča jednog od najboljih napadača svijeta: ‘Prodavao sam vodu na ulici kako bih pomogao obitelji‘

Sjajni napadač Napolija jedan je od najtraženijih nogometaša svijeta u ovome trenutku
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2023. 22:57

Riječ je o Victoru Osimhenu, 24-godišnjem Nigerijcu koji predvodi Napoli prema prvom ‘scudettu‘ od 1990. godine.

Osimhen je sa 19 postignutih golova najbolji strijelac Serie A, zabio je čak pet golova više od prvog pratitelja Lautara Martineza, a Transfermarkt.de njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura.

Iako je danas pod svjetlima reflektora i privlači pažnju najbogatijih klubova svijeta poput Manchester Uniteda, Chelseaja i Arsenala, malo ljudi je upoznato s njegovom teškom životnom pričom. Naime, kao mali je ostao bez majke, odrastao je uz oca i brata, a tijekom mladosti je u rodnom gradu obavljao razne poslove kako bi pomogao obitelji.

"U kući su živjeli otac, sestra, rođakinja i ja. Znao sam da nemam izbora i morao sam pomoći obitelji. Zato sam prodavao vodu na ulici, a nakon toga sam navečer išao na trening s prijateljima. Tamo su me primijetili i primljen sam u sastav do 17 godina. To je bio prijelomni trenutak u mom životu", otkrio je Osimhen.

Ponikao je u omladinskoj akademiji Ultimate Strikersa, a 2017. godine je svoju profesionalnu karijeru započeo u redovima Wolfsburga. Igrao je još za Charleroi i Lille, a od 2020. godine brani boje Napolija.

Linker
27. travanj 2024 01:59