Fabio Paratici i Pavel Nedved
 MATTEO CIAMBELLI
EMOTIVNI OPROŠTAJ

U Juventusu je završena jedna era! ‘Uzeo‘ je 19 trofeja, a sada odlazi: ‘Bile su ovo prelijepe godine‘

U klubu je proveo 11 sezona, a njegov ugovor, koji istječe 30. lipnja, neće biti obnovljen...
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2021. 08:36

Nakon 11 sezona rada u talijanskom gigantu, Juventus napušta čovjek koji je bio jedna od ključnih figura u stvaranju kluba kakvog poznajemo danas.

Fabio Paratici napušta Staru Damu, a odluka je od srijede i službena. Njegov ugovor, koji istječe 30. lipnja, neće biti obnovljen.

Paratici je u Juve stigao iz Sampdorije, klubu se priključio u ljeto 2010. te je svih tih godina obavljao nekoliko različitih funkcija. Prvo je bio koordinator za tehničko područje, potom od sezone 2011/2012. sportski direktor, a 2018. postao je glavni direktor za nogomet.

"Bile su ovo prelijepe godine profesionalnog razvoja i snažnih emocija. Juventus mi je pružio priliku da svoj posao obavljam potpuno slobodno i bez uplitanja. U potpunosti su poštovali moju ulogu i zbog toga se zahvaljujem cijelom klubu, mom osoblju, suradnicima, igračima, trenerima, dioničarima i posebno predsjedniku Andrei Agnelliju. Zaključujem jedno važno poglavlje moje karijere i čekam nove izazove", rekao je Paratici za službenu stranicu kluba.

Za vrijeme njegovog boravka u klubu, Juventus je osvojio 19 trofeja.

Prema pisanjima talijanskih medija, Paraticija bi mogao zamijeniti Federico Cherubini koji već godinama radi u Juventusu.

Linker
24. travanj 2024 04:26