VINCENZO PINTO Afp
TKO ĆE NA KLUPU?

U Juventusu se sprema prava revolucija? U slučaju njegovog dolaska Ronaldo bi bio na izlaznim vratima...

Tko će biti novi trener Juventusa pitanje je koje se provlači kroz talijanske medije
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2021. 19:07

La Gazzetta dello Sport tvrdi da je sve izglednije da će to biti Massimiliano Allegri, ali da talijanski stručnjak ima jedan uvjet. Naime, on želi revoluciju koja mu je uskraćena prije dvije godine, zbog čega je u konačnici i napustio klub.

Inter je ove sezone nadomak okončanja Juventusove dominacije u Serie A, dok ‘Bianconerima‘ prijeti propuštanje nastupa u Ligi prvaka.

Klupa aktualnog Juventusovog trenera Andree Pirla jako je uzdrmana i mnogi su uvjereni kako će na koncu sezone definitivno doći do razlaza. Prije odlaska iz Juventusa 2019. godine Allegri je navodno tražio od sportskog direktora Fabija Paraticija i potpredsjednika Pavela Nedveda revoluciju u svlačionici. To bi konkretno značilo potpunu čistku. La Gazzetta dello Sport tvrdi da bi Allegrijev dolazak značio i vjerojatni odlazak Cristiana Ronalda budući bi potencijalni novi trener gradio momčad oko Paula Dybale.

image
LUCAS BARIOULET Afp

Kako će na ovakve ideje gledati u vrhuški torinskog velikana, ostaje za vidjeti, ali odgovor bi trebao biti poznati ubrzo.

Allegri je na klupi Juventusa sjedio između 2014. i 2019. godine i osvojio pet uzastopnih naslova u Serie A, 4 naslova u Talijanskom kupu, te dva talijanska Superkupa. Pod njegovim je vodstvom momčad izborila dva finala Lige prvaka, ali je oba puta ostala kratka za naslov.

Linker
04. svibanj 2024 08:08