ISABELLA BONOTTO Afp
ZARADIO OVACIJE

U Milanu ga obožavaju, u Splitu sanjaju! Vatreni je ponovno pokazao pravu klasu: ‘On je nezamjenjiv!‘

‘On igra na visokoj razini od početka sezone, sretan sam i zbog njega, ali i zbog njegovih suigrača‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2022. 07:14

Što je situacija s Ivanom Perišićem u Interu neizvjesnija i što se čini daljim od potpisa novog ugovora, to su njegove igre u 'crno-plavom' dresu uvjerljivije, bolje.

Inter se u utorak na najbolji način oporavio od poraza u derbiju s Milanom, momčad Simonea Inzaghija pobijedila je Romu (2:0) i plasirala se u polufinale Kupa, a Perišić je opet bio jedan od ključnih igrača. Za početak, sjajno je već u drugoj minuti asistirao Edinu Džeki, koji je efektno zabio za vodstvo. No, nije to sve što je napravio, do 85. minute kad je uz veliki pljesak izišao iz igre, odigrao je jako dobro utakmicu.

Ivanu Perišiću na ljeto istječe ugovor s Interom, prema napisima talijanskih medija, hrvatski reprezentativac želi za potpis novog ugovora oko šest milijuna eura, dok mu Inter nudi četiri, za to vrijeme Hajdukovi navijači vjeruju da bi Perišić u lipnju mogao putem Nikole Kalinića, doći na Poljud i ostvariti svoje, ali i navijačke snove. No, dok ga u Splitu sanjaju, u Milanu ga sve više obožavaju, sve su svjesniji koliko Perišić znači za Inter i njegove ambicije.

- Perišić? On igra na visokoj razini od početka sezone, sretan sam i zbog njega, ali i zbog njegovih suigrača, koji također igraju odlično. Prvi smo na ljestvici, u polufinalu smo Kupa, prošli smo dalje u Ligi prvaka, osvojili Superkup, ovo je odlična sezona - kazao je nakon utakmice Simone Inzaghi.

U svom je video-izvještaju, pak, portal Gazzette dello Sport zaključio da su Perišićeve igre neodoljive, a Maurizio Compagnoni, novinar talijanskog Sky Sporta, dodatno je naglasio Perišićevu važnost za Interovu igru:

- Kupnja Gosensa je izvrsna, ali Perišić ponovno pokazao zašto je nezamjenjiv i neizostavan u Interu.

Pred Interom su sad opet dva važna dvoboja, prvo derbi kod Napolija u Serie A, a onda i utakmica s Liverpoolom u Ligi prvaka. Poraz od Milana nije ostavio dublji trag, ako je suditi po izvedbi protiv Rome, ali osim izazova na travnjaku, Inter očekuju izazovi i za 'konferencijskim stolom'; Perišiću istječe ugovor, a iz dana u dan pokazuje zašto bi mu ga Inter trebao produljiti.

Linker
05. svibanj 2024 10:18