SILVIA LORE Nurphoto Via Afp
ČOVJEK KOJI JE OTKRIO SALAHA

‘U tom klubu ništa ne funkcionira normalno, pušio sam i do 60 cigareta dnevno, ali sve bih ponovio‘

Tijekom svog mandata na funkciji sportskog direktora značajno je pridonio rastu i razvoju momčadi
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2024. 09:35

Bivši sportski direktor Rome Walter Sabatini na društvenim je mrežama čestitao rođendan "Vučici" na dan 97. godišnjice osnutka. Bivši sportski direktor Rome tom se prigodom prisjetio perioda provedenog u tom klubu:

"Za ovaj sam klub bio spreman i na raznorazne akrobacije, to je takav klub, jednostavno te nosi adrenalin. Sav taj stres, jet lag zbog putovanja... Pušio sam 60 cigareta Marlbora dnevno. Igrao sam se s plućima. Ali sve bih ponovio. U Rimu ništa ne funkcionira normalno, međutim ja sam ponosan na svoje godine koje sam proveo s Giallorossima. Bilo je čudesno."

Tijekom svog mandata na funkciji sportskog direktora Sabatini je značajno pridonio rastu i razvoju momčadi. Angažirao je igrače koji su se pokazali kao istinska vrijednost kluba. Od 2011. do 2017. riješio se svih ispodprosječnih igrača koji su primali astronomske plaće, doveo je Erika Lamelu i Marquinhosa te ih potom prodao Tottenhamu i PSG-u za mnogo veći iznos. Za svoj je doprinos dobio nagradu najboljeg sportskog direktora u sezoni 2013/2014.

Dva njegova najveća transfera su prodaja Alissona Beckera i Mohameda Salaha u Liverpool.

Linker
23. kolovoz 2024 10:32