GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
HRVAT NA ČEKANJU

Ultimatum Talijana bivšem Vatrenom - ne odgovori li do nedjelje, odustajemo! Hoće li reagirati u Dinamu?

Iz Maksimira još uvijek nema novosti o tome jesu li ga kontaktirali i hoće li to uopće učiniti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. srpanj 2022. 10:41

Nogometna budućnost Marka Pjace je na prekretnici. Nekadašnji Vatreni ima 27 godina i ulazi u zadnju godinu ugovora s talijanskim velikanom Juventusom. U klubu u kojem je od 2016. na njega više ne računaju, a karijera u mnogome opterećena ozljedama mora dobiti neki novi zamah. Što ima novo?

Već smo pisali o tome da Pjaca čeka ponudu iz Maksimira. A čeka je već toliko dugo da su mu iz Sampdorije, kluba koji ga želi otkupiti od Juventusa, poslali jasnu poruku. Pjaca ima vremena do 31. srpnja, do nedjelje da se izjasni, želi li prihvatiti ponudu koju su mu dali ili ne. A ponuda koja je na stolu glasi na milijun eura po sezoni do ljeta 2025. godine. Teško je da bi Dinamo, ponudi li Pjaci išta, mogao financijski parirati toj ponudi, ali igraču je očito na prvom mjestu povratak u Zagreb. Već je dosta odugovlačio s potpisom za Sampdoriju, a čekanje se nastavlja.

image

Marko Pjaca

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Sampdoria i Pjacin agent Alessandro Lucci našli su način za diplomatsko rješenje ovoga posla. Ako Pjaca odluči nečinjenjem odbiti ponudu Sampdorije, kontakti će prestati i oni će se okrenuti novim rješenjima. No, u čitavoj priči nešto se pita i Juventus, klub koji će ga, ne ode li, morati plaćati još godinu dana. Juventus je već odavno pristao na Sampdorijinu ponudu od simboličnih 200 tisuća eura odštete. Platili su ga puno, bezmalo tridesetak milijuna eura Dinamu, ali Pjaci ne žele raditi nikakve probleme, dapače žele ga skinuti s troška.

Iz Dinama pak, još uvijek nema novosti imalo službenijeg narativa o tome jesu li kontaktirali Pjacu ili ne, a rasplet bi se svakako trebao dogoditi u narednim danima.

Linker
29. srpanj 2022 16:22