Reuters / Giorgio Perottino Livepic / REUTERS
KONKURENCIJI SE NE PIŠE DOBRO

USPAVANI GIGANT SE RAZBUDIO I NAJAVIO 'COMEBACK' Hrvati će dobiti ozbiljnu konkurenciju: Ulaže se gomila novca i 'redizajnira' momčad

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 04. ožujak 2017. 10:00

Talijanski Inter planira investirati 150 milijuna eura u pojačanja nadolazećeg ljeta, a na meti je nekoliko zanimljivih imena iz europskog nogometa. Slaže se igračka križaljka za iduću sezonu, a talijanski i ostali strani mediji donose potencijalna pojačanja koja će praviti društvo hrvatskim reprezentativcima Marcelu Brozoviću i Ivanu Perišiću.

Talijani su okrenuli novu stranicu dolaskom kineskih ulagača (Suning Group), a već se neko vrijeme špekulira o konturama kadra koji bi od ljeta trebao krenuti u pohod na vrh Serie A - gdje je ovaj klub bogate povijesti i proveo najveći dio svoje prošlosti.

U napisima o mogućim novim igračima se tako pojavio iskusni Kevin Strootman, ali i cijeli niz mladih igrača poput Seka Fofane, Benjamina Henrichsa, Marca Benassija te Lorenza Pellegrinija, tako da bi milanski klub trebao 'osvježiti' postojeći kadar u prosjeku star (ili mlad) 27.3 godine i zablistati u novom ruhu.

Inače, oko Strootmana, nizozemskog 27-godišnjeg veznjaka Rome, već su napravljeni prvi kontakti: Inter će vjerojatno ponuditi 40 do 45 milijuna eura 'Giallorossima', igrač bi trebao zarađivati pet milijuna eura po godini ugovora, a uz to bi dobivao i određene bonuse čime bi postao najplaćeniji nogometaš kluba (zasad je najplaćeniji Mauro Icardi s 3.6 milijuna eura).

Naravno, nije rečeno da će Inter zaista uspjeti u dovođenju bilo Strootmana bilo ostalih igrača, ali ambicija im ne nedostaje.

Linker
27. travanj 2024 02:51