Rafael Leao

 PIERO CRUCIATTI Afp
ZVIJEZDA MILANA

Uvrstio Modrića u najbolju jedanaestorku pa ispalio: ‘Mogu dostići razinu Cristiana, ali ja nisam sebičan‘

‘Kada sam došao ovdje nitko nije pričao o meni, danas sam idol i jako sam zahvalan na tome‘
Piše: Vito TomasObjavljeno: 02. siječanj 2024. 08:16

Rafael Leão, koji u dresu Milana igra već pet sezona, tehnički je vođa svojeg tima i njihova najveća uzdanica. Već duže vrijeme jedan je od ključnih igrača Rossonera, a sada je u novogodišnjem intervjuu za Sky Sports progovorio o svojoj karijeri, Milanu i uzorima koji su mu pomogli da postane igrač kakav je danas.

- Moj je idol Cristiano Ronaldo. Biti poput njega i igrača poput Mbappéa? Mogu dostići njihovu razinu, ali nisam sebičan. Mogu zabijati golove, ali mogu i asistirati. Na ovim razinama brojke čine razliku jer Mbappé, Haaland i Messi imaju brojke koje govore same za sebe. Kada budem razmišljao kao oni, doći ću do te razine - pomalo nerealno, ali iskreno izjavio je mladi Portugalac.

Osvrnuo se zatim Leão i na najboljih 11 na svijetu po njegovom mišljenju.

- Mislim da bih mogao biti tamo, dobro mi ide, iako su drugi igrači mojih godina na višoj razini od mene. Učinio bih to ovako: Maignan, Cancelo, Thiago Silva, Ruben Días, Theo, Bellingham, De Bruyne, Modrić, Vinicius, Mbappé i... Leao – odlučio je napadač Rossonera i postao samo jedan od brojnih nogometaša koji je u najbolje momčadi uvrstio našeg Luku Modrića.

- Kada sam došao ovdje nitko nije pričao o meni, danas sam idol i jako sam zahvalan. Vršili su pritisak na mene, ali bio je pozitivan i bez svih navijačkih impulsa ne bih bio ovo što jesam. – progovorio je Leão o svojim početcima na San Siru.

Da to bude pravi intervjuu o Milanu i Leãovoj karijeri morao se spomenuti, naravno, i Zlatan Ibrahimović, koji se pokazao itekako značajnim u razvitku mlade zvijezde.

- Kada sam napravio kako treba, ne bi mi ništa rekao, ali ako bih napravio krivo, pojavio bi se govoreći ‘Rafa...‘. To mi je dalo pozitivan pritisak, kada znaš da ti se netko obraća da ti pomogne, znaš da te voli – dodao je Leão o Ibri s kojim je dijelio svlačionicu do umirovljenja švedskog napadača.

Leão, koji je s Milanom produžio ugovor do 2028., otkrio je i zanimljivu strast koju dijeli, a s kojom do sada nismo bili upoznati.

- Strastven sam za glazbu i nogomet. Otac mi je bio pjevač, stric DJ. Počeo sam pisati i pjevati u karanteni, to mi je pomoglo da izvučem emocije koje sam imao u sebi. – zaključio je Leão.

Linker
08. svibanj 2024 04:11