TIZIANA FABI Afp
HRVAT U NALETU

‘Valjda će nam dopustiti u Madridu da igramo sa 11 igrača‘: Vatreni pun ironije uoči uzvrata s Realom

Tko god igra dat će sve od sebe, ne govorim samo za mene - najavio je susret Pašalić
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 14. ožujak 2021. 12:11

Hrvatski reprezentativac u redovima Atalante Mario Pašalić je u petak odigrao vjerojatno najbolju utakmicu ove sezone. U pobjedi protiv Spezije u 27. kolu Serie A zabio je dva pogotka, prvo za vodstvo, a onda i za 3:0. Spezia je do kraja uspjela postići utješni pogodak, no Atalanta je svejedno na krilima Vatrenog došla do bitne pobjede u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Pašalić je izašao u sudačkoj nadoknadi na samom kraju utakmice, pa mu je ovo ujedno bio i prvi puni nastup za Atalantu još od listopada prošle godine. Zbog ozljede je dva mjeseca izostao s travnjaka, od kraja studenoga do kraja siječnja, te se u posljednje vrijeme bori za mjesto u udarnoj postavi.

Igrač utakmice

Pred Atalantom je u utorak uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka s Real Madridom, Božica putuje u Španjolsku gdje će pokušati preokrenuti zaostatak od 1:0 iz prve utakmice, a Pašalić će se nadati da je uvjerio trenera Gian Piera Gasperinija da je spreman i za ovaj izazov. U prvoj se utakmici nije našao u početnih 11, ali je ušao već u prvom poluvremenu zbog ozljede Duvana Zapate.

- Sada slijede dobre pripreme za utakmicu protiv Reala, 0:1 nije nemoguć rezultat za preokrenuti. Nadamo se da će nam dopustiti da igramo sa 11 igrača tijekom cijele utakmice kako bismo mogli pokazati svoju vrijednost protiv momčadi poput Reala - rekao je Pašalić osvrnuvši se na prvu utakmicu, u kojoj su od 17. minute igrali bez Freulera, koji je zaradio isključenje.

image
MATTEO PAPINI Dppi Via Afp

- Tko god igra dat će sve od sebe, ne govorim samo za mene - najavio je susret Pašalić, a dotakao se i svog odličnog nastupa.

- Ovo je prva utakmica u kojoj sam odigrao svih devedeset minuta nakon dugo vremena. Nisam igrao gotovo dva mjeseca i sretan sam što sam se vratio u punom kapacitetu. Ovo će mi dati dodatno samopouzdanje, jer samo kad igrate se možete vratiti na svoje prave razine. - izjavio je poslije pobjede protiv Spezije Pašalić i dodao:

- Čak i kad me nije bilo ekipa je jako dobro prolazila. Bilo je drugih rješenja. Imamo jaku momčad i nije problem ako netko nedostaje.

Talijanski su mediji Pašalića za nastup protiv Spezije jednoglasno ocijenili najboljim na terenu. La Gazzetta dello Sport i Tuttosport su mu dali ocjenu 7,5, dok je Corriere dello Sport Hrvatu dao 7.

Uvijek spreman

- Morao je pronaći mrežu da se vrati na svoju razinu igre. Prošle je sezone upisao devet pogodaka, ovi su mu sada treći i četvrti u sezoni. S obzirom na to koliko je igrao vrlo dobro - nahvalio je Pašalića Tutto Mercato.

Pohvale su stigle i od strane trenera Gasperinija...

- U fazi realizacije on je uvijek spreman. Čak je i protiv Intera imao dobru priliku. To su njegove osobine koje su nam do sada jako pomogle - rekao je Gasperini.

Atalanta se pobjedom vratila na četvrto mjesto u Serie A, koje bi ih i dogodine, treću sezonu zaredom, vratilo u Ligu prvaka. S utakmicom više sada čekaju Romin odgovor, kao i Napolijev, koji ima dvije utakmice manje. Roma će ih prestići pobjedi li danas Parmu u gostima, a Napoli ima puno teži izazov, gostovanje kod Milana.

Linker
22. travanj 2024 03:27