Nikola Moro

 DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI STANOVNIK SERIE A

Vatreni stigao u Italiju, otkrio što mu je rekao Mihajlović, pa se dotaknuo i Modrića: ‘Nemamo baš neki odnos‘

Ovaj 24-godišnji veznjak stigao je u Bolognu na jednogodišnju posudbu iz moskovskog Dinama.
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 16:24

Nikola Moro jedan je od hrvatskih nogometaša koji su ove godine došli u talijansku Serie A. Jučer je službeno objavljen njegov dolazak u Bolognu na jednogodišnju posudbu iz moskovskog Dinama, a danas je 24-godišnji veznjak odgovarao na pitanja talijanskih novinara.

"Došao sam u Bolognu jer je to sjajan klub s bogatom poviješću, a razgovor s klupskim direktorom Marcom Di Vaiom me je uvjerio da ovdje dođem. Ovo je dobar projekt, a grad je predivan. Sličan je Splitu i mislim da je ovo pravo mjesto za mene", rekao je na početku Moro te odgovorio na kojem se mjestu vidi u veznom redu:

"U Rusiji sam igrao na poziciji ‘šestice‘, u Hrvatskoj na ‘osmici‘. Mogu igrati na obje pozicije."

Mora će u nastavku karijere voditi Siniša Mihajlović koji je za njega izjavio da je jako dobar igrač, ali da treba dobiti nekoliko kilograma.

"Mislim da neće biti problema s dobivanjem kilograma na talijanskoj kuhinji. S Mihajlovićem sam pričao, ali ne previše jer je on bio koncentriran na utakmice, ali imat ćemo vremena za dublje razgovore. Mislim da mogu donijeti stabilnost momčadi, ali i agresivnost u defenzivnom dijelu. Ne volim puno pričati, želim sve pokazati na terenu."

Moro se osvrnuo i na odnos s Lukom Modrićem.

"Nemam poseban odnos s njim. Jednom sam razgovarao s njim, ali samo na kratko. On je definitivno moj idol, nema potrebe da bilo što drugo dodam."

Novi veznjak Bologne osvrnuo se i na svoje šanse za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Naravno da se nadam nastupu. Velika je konkurencija, nemamo loš vezni red. Ali da, želim pokušati otići i Bologna mi može pomoći u tome. Znam da sam blizu", rekao je Moro te dodao da njegovo prezime možda zvuči talijanski, ali da nema nikakve rodbine u Italiji.

Linker
20. travanj 2024 07:33