NDERIM KACELI/IPA SPORT/IPA-AG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
‘VELIČANSTVENA PARTIJA‘

Vatreni u jednoj večeri zaludio Italiju: ‘Nisu znali što ih je snašlo; Podsjetio je na svoje najbolje dane‘

Nikola Vlašić je protiv Atalante upisao prve dvije asistencije u sezoni
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2023. 09:45

Nikola Vlašić se vraća u formu. Hrvatski nogometaš upisao je dvije asistencije, obje za Duvàna Zapatu, u pobjedi Torina nad Atalantom (3:0) i oduševio talijanske novinare.

La Gazzetta dello Sport njegovu je izvedbu nagradila ocjenom ‘osam‘, a taj ugledni talijanski medij tu ocjenu ne dodjeljuje često te je rezervirana za izvrsne predstave.

"Vlašić je ovu ocjenu zaslužio veličanstvenom partijom u kojoj je prezentirao totalni nogomet. Za njegovu igru svakako je zaslužan i Ivan Jurić koji je nadmudrio hvaljenog Gian Piera Gasperinija na protivničkoj klupi. Vlašić i Jurić vodili su Torino u najboljoj utakmici kluba ove sezone. Atalanta nije znala što ih je snašlo pod udarom Hrvata", piše La Gazzetta.

Hrvatskog nogometaša hvali i Tuttosport koji mu je dodijelio ocjenu 7,5.

"Održavao je visoki kontinuitet igre tijekom cijele utakmice. Izgledao je izvanredno i podsjetio nas je na Vlašića iz najboljih dana iz prvog dijela prošle sezone", stoji u opisu ocjene Tuttosporta.

image
FABIO FERRARI/LAPRESSE/PROFIMEDIA

Istu ocjenu (7,5) Vlašić je dobio i od TuttoMercatoWeb.

"Bio je najbolji na terenu uz Zapatu. Kreirao je puno šansi i uvijek je bio u srcu igre, u centru zbivanja. Njegovu izvedbu pospješuju asistencije koje su savršeno pronašle Zapatu", piše TuttoMercatoWeb.

Na Sofascore je Vlašić dobio ocjenu 8,0, a ovo su mu bile prve dvije asistencije u sezoni. Prošle sezone ih je u svim natjecanjima prikupio osam.

Linker
04. svibanj 2024 07:37