Antonio Conte

 IAN KINGTON Afp
EMOTIVAN ISTUP

Vatreni uskoro ostaje bez trenera? ‘Da, razočaran sam! Pa stalno ponavljam jednu te istu stvar...‘

‘U ovom trenutku ne mogu obećati da ćemo osvajati trofeje‘, rekao je priznati stručnjak.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. studeni 2022. 09:03

Antonio Conte poznat je kao emotivan tip, ne čudi stoga njegova reakcija na zvižduke koje su njegovoj momčadi uputili navijači na poluvremenu prvenstvenog derbija s Liverpoolom (1:2).

- U svakom trenutku moramo pokazati veliko poštovanje našim navijačima. Oni su naši navijači. Oni plaćaju za ulaznice. Istodobno, pitate me jesam li razočaran. Jesam, važno je u svakom trenutku biti iskren – kazao je Conte.

Redsi su na poluvremenu imali vodstvo od 2:0 i jasno je da navijači u tom trenutku neće pljeskati svojoj momčadi, koja je uz to šesti put zaredom prva primila pogodak. U nastavku je Harry Kane smanjio na 1:2, ali Spursi nisu uspjeli uloviti barem bod.

Talijan, pak, poziva na strpljenje.

- Nastavljam ponavljati istu stvar. Tek smo pokrenuli proces. Nakon godine dana, ostvarili smo velik napredak. Ako netko misli da smo već spremni osvojiti nešto, moram biti iskren i reći da će to biti jako, jako teško. U ovom trenutku ne mogu obećati da ćemo osvajati trofeje, još smo daleko od toga. Potrebno nam je vrijeme i strpljenje. Iz mog iskustva mogu reći da smo daleko od ostalih momčadi koje su navikle osvajati naslove i imaju jake momčadi – objasnio je menadžer Spursa.

image

Antonio Conte

IAN KINGTON Afp

Kaže kako je on prvi koji želi nešto osvojiti.

- Ako to shvatimo zajedno, bit će dobro. Svi žele osvajati, i ako ćemo svi imati vremena i strpljenja, bit će OK. Strast i entuzijazam su moje gorivo. To moram imati, to je za mene izuzetno važno.

Tottenham je u Premier ligi spustio u nižu brzinu, u posljednja četiri nastupa osvojio je samo tri boda, uz neugodne poraze protiv Manchester Uniteda, Newcastlea i Liverpoola, a svladao je tek Bournemouth. Engleski mediji pišu da su ove Conteove rečenice znak i da bi uskoro mogao napustiti mjesto trenera Tottenhama.

- U velikim utakmicama i u ključnim trenucima napravili smo previše pogrešaka protiv jačih suparnika ove sezone te smo bili kažnjeni, a to se ponovilo i protiv Liverpoola. Moramo smanjiti broj pogrešaka, osobito protiv najboljih ekipa – konstatirao je Harry Kane.

Son Heung-min je propustio i ovu utakmicu zbog operacije koju je imao nakon ozljede oka, no vjerojatno će biti spreman za Katar.

- Uvjeren sam da će se brzo vratiti i da će zaigrati za Južnu Koreju na Svjetskom prvenstvu – poručio je Conte.

Linker
26. travanj 2024 16:33