ALLSHOTLIVE/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Allshotlive/actionplus/profimedia
ZAKOPALI RATNU SJEKIRU

Velika pomirba Hrvata sa srpskim napadačem: ‘Od nepouzdanog dječaka je postao ozbiljna osoba‘

Veliki trijumf hrvatski trener je proslavio s napadačem s kojim je donedavno imao problema
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. travanj 2023. 09:15

Torino Ivana Jurića prekinuo je niz od mjesec dana bez pobjede. I su napravili gdje je malo tko očekivao. U Rimu su srušili Lazio (1:0) golom srpskog veznjaka Ilića nakon asistencije Nikole Vlašića potkraj prvog dijela i tako prekinuli veliki niz od osam uzastopnih utakmica bez poraza drugoplasirane momčadi Serie A.

- Jako sam zadovoljan. Malo smo patili protiv Lazija, ali pobjeda je zaslužena. Cijela ekipa je odigrala odličnu utakmicu. Ilić? Ima veliki potencijal, ali čitava je momčad radila jako dobro, pružili odličan nogomet i zbog sam izuzetno zadovoljan. Ovi dečki ne zaslužuju ništa drugo osim velikog aplauza - kazao je Jurić koji veliki trijumf proslavio i u zagrljaju Nemanje Radonjića s kojim je ne tako davno, prije samo dva mjeseca, bio na "ratnoj nozi". Problemi koje su imali u svom odnosu više ne postoje.

image

Ivan Jurić i Maurizio Sarri

DOMENICO CIPPITELLI Nurphoto Via Afp

- Njegov je put ljudski put. Od nepouzdanog dječaka je postao ozbiljna osoba. I to se vidi na terenu Bilo je poteškoća, ali smo ih prebrodili i sada uživamo - kazao je hrvatski trener.

Sedam kola prije kraja prvenstva Torino je na 10. poziciji sa devet bodova minusa u odnosu na Inter koji drži posljednje mjesto koje vodi u Europu.

- S ovim dečkima nije komplicirano raditi jer vidim da žele rasti. Kao što mi se dogodilo u Veroni, događa se i ovdje, dosta se držimo igre kako bismo poboljšali linije. Povijest se ponavlja; radiš dobro, onda ti rastave momčad i svejedno ti ide dobro, sada postoji ambicija da učiniš nešto više u pogledu plasmana - kazao je Jurić.

Linker
30. travanj 2024 09:36