Brozović je odigrao cijelu utakmicu protiv Danske

 GORAN MEHKEK Cropix
LJUTI NA DALIĆA

Velika prijetnja Vatrenima: ‘Ne vjerujem da će se to dogoditi, pa nije Brozović bedast da na to pristane‘

Talijanski klub je ljut na Zlatka Dalića jer je Brozović protiv Danske igrao svih 90 minuta
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. rujan 2022. 09:03

Marcelo Brozović šepajući je napustio Prater, već u 18. minuti utakmice Hrvatske s Austrijom morao je iz igre, a kad smo pročitali tekstove u talijanskim medijima kako su u Interu ljuti na HNS nismo se previše iznenadili. Nakon komunikacije s klupskim liječnicima sam je Brozović htio u ponedjeljak da nitko ništa ne daje u javnost o prirodi ozljede i pogotovo o vremenu oporavka, da se to prepusti Interu pod čijim će nadzorom provesti terapije. Inter se nakon svega našao uvrijeđen jer drži kako ga HNS u objavi na službenoj stranici, s tvrdnjom da ga čeka višetjedni oporavak, opominje kako ga ne bi prerano vratio na teren što je u službi hrvatskih potreba na Svjetskom prvenstvu. Dakako da je želja u taboru Vatrenih da potpuno ozdravi i bez rizika ponovno zaigra. Hrvatski nogometni savez je sve odradio ispravno, profesionalno i korektno, i što je ključno, u interesu hrvatske reprezentacije.

Pauza 3-4 tjedna

Brozović je doživio parcijalnu rupturu mišića zadnje lože zbog nagomilanog umora. Njega su registrirali u Interu, te stoga nije trenirao uoči utakmice s Udineseom u Serie A, ali jest igrao. U Interu se ljute i na Zlatka Dalića što ga je držao na terenu s Danskom svih 90 minuta i što ga je maksimalno koristio jer, kako će reći “nije bio sto posto spreman”. Međutim, Brozović se nije žalio i logično je kako je mislio da nema problema, pogotovo što se radi o igraču za kojeg će kazati da nikad ne staje. No, to nije tako, i on je od krvi i mesa. Već u nedjelju u Beču izbornik Dalić i liječnik Saša Janković izašli su s procjenom da će morati pauzirati tri-četiri tjedna.

image

Inter ima težak raspored u tjednima u kojima neće biti Brozovića

MICHAL CIZEK Afp

Inter ovaj vikend igra s Romom, potom ima dvaput Barcelonu u Ligi prvaka. Ni njegov trener Simone Inzaghi, niti Zlatko Dalić nemaju pravu zamjenu i “raubaju” ga do kraja, to je činjenica. Za Vatrene je igrao sve četiri utakmice po devedeset minuta u lipnju u Ligi nacija. Čak je i dobro za reprezentaciju što će predahnuti i odmoriti se, samo da povratak bude sretan. Drugi ogled s Barcom je 12. studenoga i moguće je da ga “pikiraju” za tada, da će ga pokušati osposobiti za Spotify Camp Nou, iako se to čini preranim. Tijekom vikenda obavit će u Milanu još jedan pregled magnetskom rezonancom i ako se potvrdi ozljeda prvog stupnja ne bi ga trebali uvrstiti u utakmicu do 26. listopada i ogleda s Viktorijom Plzen u Ligi prvaka ili tri dana kasnije sa Sampdorijom u Serie A. Opet, vidjet ćemo što će učiniti.

Ne žuriti s povratkom

Mnogi liječnici i igrači reći će, tako i iz stožera Vatrenih, kako je kod takvih ozljeda najvažnije ne žuriti jer preuranjeni povratak može biti koban. Ali nije rijetko da se uradi suprotno. Dakle, najveća prijetnja Hrvatskoj za Svjetsko prvenstvo nije Brozovićeva ozljeda nego Interova potreba da ga čim brže gurne u vatru. Profesor Boris Nemec, bivši dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije, na to nam je rekao:

"Inter neće biti fer prema Brozoviću ako će forsirati što ranije povratak utakmicama. To bi reklo da ih zanima samo njihov interes, a na prvom mjestu mora im biti zdravlje igrače. Nemaju oni aparat da mu zavare mišić pa da odmah bude fit. Za to je potrebno vrijeme, to je meko tkivo, to je mišić. Nekad može biti oporavljen za dva tjedna ako je manje ruptura, ali prije će biti da će mu trebati tri-četiri tjedna, pa i puni mjesec. Igrač kod trčanja ne smije osjećati nikakvu bol, tek potom može u igru. Ako prerano zaigra prijeti mu novog puknuće, u tom slučaju ne samo da neće igrati na Svjetskom prvenstvu nego bi mogao pauzirati nekoliko mjeseci. Ne vjerujem da će se to dogoditi, pa nije Brozović bedast da na to pristane."

U međuvremenu se Brozović vratio u Milano i započeo s rehabilitacijom.

Linker
20. travanj 2024 04:30