Igor Tudor i Giovanni Simeone
 REPORTER TORINO Nurphoto Via Afp
TRAŽE ISKUPLJENJE

Velikani pod posebnim povećalom! Tudor dočekuje Juventus: ‘Morat ćemo ići iznad naših mogućnosti‘

‘Pobjede su posljedica, ali nisam opsjednut s njima, tako ja vidim sport‘
Piše: G. Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. listopad 2021. 12:41

Nogometni vikend koji je pred nama kao i obično donosi niz zanimljivih utakmica. Pod posebnim povećalom bit će velikani koji ovih dana doživjeli debakle i blamaže, a novi nastupi donose im priliku za iskupljenje.

Dakako, tu je i opasnost od dodatnog potonuća, a ona je osobito izražena u slučaju Manchester Uniteda nakon šokantnog poraza od Liverpoola (0:5) na Old Traffordu. Menadžer Solskjaer je pod velikim pritiskom, ali Norvežanin je dobio još tri utakmice kako bi spasio svoj posao.

"Dobro sam, zašto ne bih bio", odgovorio je Solskjaer na novinarsko pitanje ‘kako ste’ uoči današnjeg gostovanja kod Tottenhama. Možda zato što je u posljednja četiri kola osvojio jedan bod, i što mu je momčad sedma na ljestvici?

"Imali smo dvije ili tri krize otkako sam postao menadžer. Mogu samo reći da ću se uvijek boriti kako bih uzvratio."

U kakvom je psihološkom stanju momčad?

"Trebamo reakciju. Moj je posao da igračima posložim misli na pravi način. Ja sam odgovoran za reakciju, za rezultat, za igru. Dobro smo radili ovog tjedna i osjećam da su momci spremni dati najbolje od sebe. Ništa nije išlo po planu protiv Liverpoola, nismo bilo ni blizu naše najbolje razine", poručio je Solskjaer, kojem bi ovo mogla biti i zadnja utakmica na klupi Crvenih vragova ako stvari krenu krivo.

Isprike navijačima

Oglasio se i kapetan Harry Maguire, skupi stoper koji je potpuno izvan forme, a u Londonu će mu prijetiti Kane i Son.

"Kao igrači smo iznevjerili menadžment, stožer i klub, ali i najvažnije, navijače. Znamo da moramo bolje"; kazao je Maguire.

‘Petardu’ je ovog tjedna iskusio i Bayern, koji je u odsustvu trenera Juliana Nagelsmanna sa 5:0 poražen na kup gostovanju kod Borussije Mönchengladbach.

"Možemo se samo ispričati navijačima. S iznimkom Neuera, bila je to katastrofalna predstava. Nikad ranije nisam doživio nešto slično. No, to sad moramo ostaviti iza nas, jer nas čeka Union Berlin", kazao je iskusni ofenzivac Thomas Müller.

U La Ligi će, pak, iskupljenja tražiti Real Madrid i Barcelona. Nakon Koemanove smjene i u očekivanju novog trenera Xavija Katalonci prorijeđeni ozljedama dočekuju Alaves, dok će Madriđani gorak okus remija bez pogodaka protiv Osasune pokušati isprati bodovima s gostovanja kod Elchea. Luka Modrić nije igrao u srijedu, ali bi trebao biti na raspolaganju treneru Ancelottiju danas.

Treba vremena

Juventus se za vikend izvukao u derbiju s Interom, Dybala je izjednačio iz kaznenog udarca nakon intervencije VAR-a, ali nije za Staru damu bilo spasa u srijedu protiv Sassuola u Torinu, gosti su slavili sa 2:1 i ostavili Allegrijevu momčad na -13 u odnosu na vodeće Milan i Napoli.

"Juventus ima sjajnog trenera, pravu osobu za rješavanje problema. Samo mu treba vremena", rekao je Igor Tudor, trener Verone koji danas dočekuje svoj bivši klub, u kojem je prošle sezone bio Pirlov pomoćnik.

"U Juventus sam stigao kao dijete, otišao sam sa 28. Odrastao sam u klubu, također i kao trener. Sad sam ovdje i dat ću sve od sebe za naše boje."

Kaže kako mu je lakše pripremati se za ovakve utakmice.

"Morat ćemo ići iznad naših mogućnosti. Ne gledam na ljestvicu, fokusiran sam samo na naš rast. Uvijek govorim svojim igračima da ne misle o pobjedi, jer to može odnijeti energiju. Igrači žele pobijediti, ali trebamo dobre igre. Pobjede su posljedica, ali nisam opsjednut s njima, tako ja vidim sport", objasnio je Igor Tudor.

Linker
20. travanj 2024 14:26