REUTERS
SERIE A

VELIKI HRVATSKI OKRŠAJ ZAVRŠIO BEZ POBJEDNIKA Igor Tudor zaustavio Perišića i društvo iz Milana u lovu na važne europske bodove

U 35. kolu nogometnog prvenstva Italije Udinese, kojeg vodi Igor Tudor, je u subotu na domaćem terenu protiv Intera odigrao 0-0, te je na pet bodova iznad zone ispadanja. Ivan Perišić i Marcelo Brozović su za Inter odigrali cijeli susret.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 05. svibanj 2019. 00:36

Udinese i Inter u dramatičnom su dvoboju podijelili plijen (0:0). Nerazuri su bili bliže pobjedi, ali nakon viđenog možemo zaključiti da je rezultat pravedan, ali i da s njim puno sretniji mogu biti domaćini jer su napravili značajan korak ka ostanku u elitnom razredu talijanskog nogometa.

Ne treba posebno naglašavati koliko je ovo bila bitna utakmica za obje momčadi, posebice za Udinese koji kao što smo rekli vodi grčevitu borbu za ostanak. S druge strane Inter, iako ima lijepu prednost i dalje nije matematički osigurao Ligu prvaka, a uistinu je velika gužva kad je u pitanju borba za treću odnosno četvrtu poziciju.

Spalletti nije puno eksperimentirao, izveo je momčad u standarnom mu 4-2-3-1 sustavu, a oba hrvatska reprezentativca su krenula od prve minute. Naime, Brozović je uz Borju Valera činio tandem zadnjih veznih, dok je Perišić zaigrao na lijevom krilu. Odradili su Ivan i Marcelo svih 90 minuta i imali su nekoliko zapaženih poteza.

Soccer Football - Serie A - Udinese v Inter Milan - Dacia Arena, Udine, Italy - May 4, 2019   Inter Milan's Ivan Perisic reacts   REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS

S druge strane Igor Tudor je logično optirao za zatvoreniju varijantu, ličilo je to na 3-5-2 formaciju, postavio je hrvatski stručnjak dvostruki blok ispred Mussa. I moramo priznati da je to izgledalo jako dobro, posebice taj trio u zadnjoj liniji(Larsen, De Maio, Nuytinck). Nije mogao Inter nikako pronaći pukotinu u domaćoj obrani, pogotovo to vrijedi za prvo poluvrijeme.

U drugom su Nerazzuri imali razdoblje kad su uistinu pritisnuli Udinese, ali momčad Igora Tudora izdržala je sve prijetnje Intera. Pokušavali su Brozović, Martinez, Icardi, koji je ušao u nastavku, ali nije išlo.

Zadnju priliku imao je već spomenuti Lautaro Martinez, ali previše je oklijevao i tako upropastio dobru šansu za tri boda.

Udinese se, pak, logično orijenitrao na kontre i uspio je nekoliko puta zaprijetiti, ali mirnoće u realizaciji nije bilo.

Udinese sada ima 34 boda kontu što je pet više od Empolija koji danas na domaćem terenu dočekuje Fiorentinu. Viole nemaju nikakvog imperativa u ovoj utakmici, za njih je praktički sezona završila, stoga bi Empoli mogao to iskoristiti.

Inter je sada na 63 boda, četiri više od Atalante, odnosno pet od Rome.

U ranijem terminu SPAL je svladao Chievo(4:0) koji će sljedeće sezone igrati u Seriji B. Šemper je branio svih 90 minuta, dok je Šimić kod gostiju susret odgledao s klupe za pričuve.

Neymar spasio PSG od novog poraza

Nogometaši PSG-a odigrali su kod kuće samo 1-1 protiv Nice u 35. kolu Francuske lige.

Gosti su poveli golom Ignatiusa Ganaga (46), Neymar je izjednačio iz penala u 60. minuti, a u trećoj minuti nadoknade Cavani je promašio penal za pobjedu.

U derbiju začelja Guingamp i Caen su odigrali 0-0, pa domaćini imaju sve manje šanse za ostanak.

Linker
13. svibanj 2024 12:53