Daniele Doveri je na utakmicu stigao s Interovom torbom

 MIGUEL MEDINA Afp
DOSUDIO IM I PENAL

Veliki skandal potresa Italiju! Sudac na utakmicu Intera stigao s torbom milanskog kluba, u Juventusu bjesne

Daniele Doveri je na susret između Intera i Juventusa stigao noseći torbu s logom milanskog kluba
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 18:34

Inter je po prvi puta nakon 10 godina osvojio talijanski Superkup nakon što je Alexis Sanchez u 120. minuti produžetka zabio za 2:1 i pobjedu protiv Juventusa. Iako smo gledali fantastičnu utakmicu sa šokantnom završnicom koja je pripala Interu, svi u Italiji pričaju samo o glavnom sucu te utakmice.

Daniele Doveri je cijeli susret bio na meti igrača Juventusa koji, već po običaju, nisu prestajali s prigovorima i prosvjedima na svaku njegovu odluku. Posebno su mu zamjerili penal koji je dosudio za Inter nakon što je De Sciglio srušio Edina Džeku. Doveri je odmah pokazao na bijelu točku, a pristalice Juventusa i njegovi igrači smatraju da je ta odluka bila prenagla i da kontakt nije bio dovoljan za penal.

Sav taj folklor je normalan u Italiji, ali navijači i igrači Juventusa ovoga puta su s pravom ljuti na Doverija i to zbog jednog trenutka van terena. U javnost je procurila slika na kojoj se jasno vidi da je glavni sudac utakmice na Superkup doputovao s Interovom torbom.

Netko ga je snimio na milanskom aerodromu i pustio fotografije u javnost te tako doveo u pitanje njegov integritet. Naravno da je Doveri time doveo u pitanje pošteno suđenje i cijelu utakmicu Superkupa jer jedan sudac ne bi trebao imati favorite, a posebno ih ne bi trebao tako javno isticati.

Juventus ima pravo na žalbu, no pitanje je hoće li se uopće odlučiti na taj korak, a onda i nešto postići. Sada je sve na talijanskom nogometnom savezu koji bi Doverija trebao barem upozoriti da bude malo pažljiviji u odabiru prtljage.

Linker
19. travanj 2024 04:40