VINCENZO PINTO Afp
SERIE A

VIDEO: Bivši hajdukovac zabio i odgodio slavlje Napolija, Bradarić asistirao, Rebić na klupi u kiksu Milana

Na ljestvici uvjerljivo vodi Napoli sa 79 bodova, Lazio je drugi sa 64 boda, a Juventus ima 63
Piše: HinaObjavljeno: 03. svibanj 2023. 23:29

U susretu 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je u Rimu pobijedio Sassuolo sa 2-0 odgodivši Napolijevu proslavu prvaka, a drugi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Toma Bašić.

Lazio je pobjedom protiv Sassuola smanjio zaostatak za vodećim Napolijem na 15 bodova i barem privremeno odgodio Napolijevu proslavu prvaka. Međutim, Napolitancima u četvrtak treba samo bod na gostovanju kod Udinesea kako bi pet kola prije kraja prvenstva osigurali treći "scudetto" u povijesti kluba.

Lazio je poveo u 14. minuti golom Felipea Andersona, a pobjedu rimskog kluba osigurao je Toma Bašić u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je "ukrao" loptu na sredini terena, te jurnuo u kontru. Lopta je došla na lijevo krilo do Mattije Zaccagnija koji je vratio u sredinu do Bašića kojem nije bilo teško zabiti svoj prvijenac u Serie A u svom 50. nastupu. Bašić je ušao u igru u 73. minuti, dok je na suprotnoj strani u 88. minuti ušao Martin Erlić.

POGODAK TOME BAŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE.

Domaćin se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto preskočivši Juventus koji je u ranijem terminu pobijedio Lecce sa 2-1. Leandro Paredes je u 15. minuti doveo torinsku "Staru damu" u vodstvo, izjednačio je Assan Ceesay iz kaznenog udarca u 37. minuti, no samo tri minute kasnije Dušan Vlahović je doveo Juve u novu prednost. U nastavku susreta više nije bilo golova. Marin Pongračić nije nastupio za goste zbog ozljede.


Milan je kiksao odigravši na San Siru tek 1-1 protiv Cremonesea.

Gosti su poveli u 77. minuti golom Davida Okerekea koji je u kontri "polomio" Pierrea Kalulua i Malicka Thiawa, a potom lijepo svladao Mikea Maignana. Domaćin je u posljednjim trenucima izjednačio golom Juniora Messiasa. Ante Rebić nije igrao za Milan.


Plasmanu u Ligu prvaka nada se i Atalanta koja je u Bergamu porazila Speziju sa 3-2.

Gosti su poveli u 18. minuti golom Emmanuela Gyasija, no Atalanta je uzvratila s tri gola u nizu, a strijelci su bili Marten de Roon (32), Davide Zappacosta (48) i Luis Muriel (54). Mehdi Bourabia je u 64. minuti smanjio na 3-2 vrativši nadu gostima, no rezultat se više nije mijenjao. Mario Pašalić je za Atalantu igrao do 67. minute.


Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, je na gostovanju pobijedio Sampdoriju sa 2-0 golovima Alessandra Buongiorna u 31. minuti, te Pietra Pellegrija u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Nikola Vlašić je za Torino igrao cijeli susret.


Salernitana i Fiorentina su odigrali sjajnu utakmicu koja je završila 3-3.

Junak susreta bio je Boulaye Dia koji je zabio sva tri gola za domaći sastav (10, 59, 81-11m), a za prvi pogodak asistirao mu je Domagoj Bradarić. Za goste su zabili Nicolas Gonzalez (36), Jonathan Ikone (71) i Cristiano Biraghi (84).

Bradarić je igrao cijeli susret, dok Josip Brekalo nije nastupio za "Viole".


U četvrtak kolo zatvaraju Empoli - Bologna, te Udinese - Napoli.

Na ljestvici uvjerljivo vodi Napoli sa 79 bodova, Lazio je drugi sa 64 boda, Juventus ima 63, a Inter 60. Zatim slijede Atalanta, Milan i Roma sa po 58 bodova.

Linker
24. travanj 2024 23:58