Ivan Perišić

 SCREENSHOT
ZABIO I PAŠALIĆ

Video: Čudesni Ivan Perišić! Hrvat je postigao jedan od najljepših golova u karijeri, pogledajte majstoriju

U zaostalim utakmicama 20. kola Serie A nogometaši Intera poraženi su na gostovanju u Bologni sa 2-1
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2022. 21:04

Inter je tako ostalo na drugom mjestu ljestvice s dva boda zaostatka iza vodećeg Milana, a u Bergamu je Atalanta dohvatila zaostatak od dva pogotka protiv Torina u dvoboju koji je završio 4-4.

Za Inter utakmica u Bologni nije mogla početi bolje, jer je u 3. minuti hrvatski reprezentativac sjajnim, razornim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio mrežu domaće momčadi za vodstvo. No, to je ostao jedini udarac koji domaći vratar Skorupski nije uspio zaustaviti. Bologna je izjednačila u 28. minuti, kad je Marko Arnautović nadskočio svog čuvara i glavom pogodio za 1-1. Pobjedu Bologni u 82. minuti donio je Sansone.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović odigrali su cijelu utakmicu za Inter koji je imao 26 udaraca, od toga sedam unutar okvira, ali samo je jedan završio u mreži. Kod domaćih od pet udaraca dva su rezultirala pogocima.

>>> POGODAK IVANA PERIŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE!

Ludu utakmicu sa četiri kaznena udarca odigrali su u Bergamu Atalanta i Torino. Momčad Ivana Jurića povela je golom Sanabrije u 4. minuti, da bi Muriel iz penala (18) i De Roon (23) u samo 19 minuta donijeli preokret i vodstvo Atalante. No, Torino je zaredao s tri pogotka. Lukić je u 36. minuti realizirao prvi od dva kaznena udarca za 2-2, a u 63. minuti je pogodio i za novo vodstvo.

U 67. minuti Freuler je poslao loptu u svoju mrežu za velikih 2-4. No, Atalanta se vratila. Muriel je u 78. minuti asistirao Mariju Pašaliću za 3-4, a u 84. minuti po drugi put bio precizan s bijele točke za konačnih 4-4.

>>> POGODAK PAŠALIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Pašalić je igrao od 68. minute za Atalantu, a uz postignuti pogodak dobio je i žuti karton. Kod Torina je utakmicu počeo Marko Pjaca, ali je u 31. minuti morao izaći jer je osjetio bol u lijevom koljenu. Zamijenio ga je Josip Brekalo.

Atalanta je sa 55 bodova ostala na osmoj poziciji, a Torino je na 11. mjestu sa 44 boda.

U prvoj od tri zaostale utakmice 20. kola talijanske Serie A koje su na rasporedu u srijedu, nogometaši Udinesea su sa 4-0 slavili na gostovanju kod Fiorentine.

Pablo Mari je u 12. minuti doveo Udinese u vodstvo, a u 36. minuti je Gerard Deulofeu udvostručio prednost gostiju. Taj je rezultata stajao sve do sučevog dodatka u drugom poluvremenu, kad su Walace (90+2) i Udogie (90+6) potpuno potopili "Viole".

Za Udinese je to bila deseta pobjeda u sezoni, a sa 43 boda momčad iz Udina zauzima 12. mjesto. Fiorentina je ostala na 56 bodova, a s dva uzastopna poraza je smanjila izglede za plasman u Europsku ili Konferencijsku ligu. Trenutačno petoplasirana Roma ima 58 bodova, a šestoplasirani Lazio je bodovno poravnat s Fiorentinom.

Linker
14. travanj 2024 00:41