Ilustracija
 Screenshot / Ilustracija
ZA NJEGA NEMA POVLAČENJA

VIDEO: DERBI SE PRETVORIO U KAOS! SLAVNI TRENER ŠOKIRAO NAJAVOM I ZAPRIJETIO LIGI! 'Taj ćemo potez skupo platiti, ali smo spremni ići do kraja!'

Derbi Intera i Napolija u 18. kolu talijanskog nogometnog prvenstva pretvara se u pravu noćnu moru. Nakon što je trener Napolija Carlo Ancelotti najavio bojkot sljedećih utakmica u slučaju novih rasističkih ispada prema njegovim igračima, stigla je najgora vijest - u navijačkim neredima koji su prethodili utakmici poginuo je navijač Intera.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 27. prosinac 2018. 15:41

Inter je pogotkom Lautara Martineza u sučevoj nadoknadi slavio 1:0 protiv Napolija za kojim sada zaostaje pet bodova, a dan nakon derbija talijanski mediji bruje o ultimatumu legendarnog trenera Napolija Carla Ancelottija, koji je zbog rasističkih vrijeđanja svog igrača najavljuje - odlazak cijele svoje momčadi s terena u budućim okršajima.

Bila je to utakmica za zaborav, tek na bljeskove došao bi neki dobar potez. Kao onaj Ivana Perišića u prvom dijelu, hrvatski je reprezentativac iz voleja zatresao mrežu Napolitanaca, ali se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Nedugo nakon te situacije, Icardi je bio nadomak postizanja pogotka, ali je s gol-crte očistio Koulibaly.

A upravo je stoper Napolija odigrao vrlo dobru utakmicu, ali i izazvao najviše kontroverzi tijekom i nakon susreta koji je zaključio isključenjem desetak minuta prije kraja.

U 81. minuti Politano je krenuo u solo-prodor, a Senegalac ga je zaustavio prekršajem. Mazzoleni mu je pokazao žuti karton, na što je Koulibaly zapljeskao, nije se to svidjelo dijeljitelju pravde, pa mu je dodijelio i drugi žuti, isključujući karton.

No Carlo Ancelotti objasnio je kakvu je torturu na Meazzi proživio Koulibaly.

"Igrali smo u jako čudnoj atmosferi, tri puta smo tražili da utakmica bude prekinuta, tri puta je spiker molio navijače da prekinu s rasističkim uvredama. Naravno da je sve to isfrustriralo Koulibalyja. On je inače vro miran, veliki je profesionalac, ali ovoga je puta bio meta navijača tijekom cijele utakmice. To konstantno oponašanje glasanje majmuna je jednostavno bilo previše!", stao je Ancelotti u obranu svog igrača i najavio ultimatut za buduće utakmice o kojem danas pišu talijanski mediji.

"Stalno nam govore da se utakmica može prekinuti zbog takvih ispada, ali kada će se to napokon dogoditi? Nakon četiri, pet molbi službenog spikera? Koliko treba? Možda mi samo trebamo preuzeti stvari usvoje ruke i prestati igrati. Vjerojatno ćemo zbog takvog poteza skupo platiti, ali mi smo spremni ići do kraja", zaprijetio je Ancelotti.

Napoli je na kraju mogao šokirati Meazzu i s igračem manje, ali Handanovič i Asamoah su spriječili udarce Insignea i Zielinskog.

REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS

I onda kada su svi mislili da je gotovo, ukazao se Lautaro Martinez. Marcelo Brozović je poslao dugi pas prema Keiti, koji je ubacio za Martineza, a ovaj je iz voleja svladao Mereta. Na kraju je Napoli zaradio još jedno isključenje, Insigne je navodno zbog prigovora i navlačenja s Keitom dobio crveni.

Brozović je odradio cijelu utakmicu, Perišić je igrao do 74. minute, dok su Vrsaljko iz Intera i Rog iz Napolija odgledali susret s klupe za pričuve.

U navijačkim neredima u Milanu ubijen navijač Intera

U navijačkim neredima koji su prethodili sinoćnjem dvoboju Intera i Napolija, jedan je navijač Intera pregažen te je podlegao ozljedama u bolnici, a policija je uhitila trojicu osumnjičenika, objavljeno je u četvrtak na konferenciji za medije šefa milanske policije Marcella Cardone.

Još uvijek nije poznato tko je bio za upravljačem vozila koje je naletjelo na nesretnog 35-godišnjaka.

"Prije utakmice napadnut je autobus s navijačima Napolija. Više od stotinu navijača Intera napalo je autobus i u napadu upotrijebilo šipke i palice", izjavio je Cardona te dodao kako je u tom metežu na nesretnog navijača Intera naletjelo vozilo koje se pokušavalo izvući iz gužve.

Ni dvoboj nije prošao bez incidenata, a najviše su odjeknule rasističke uvrede upućene Napolijevom senegalskom braniču Kalidou Koulibalyju.

Cordona je najavio kako će policija uputiti zahtjev da se do ožujka zatvori tribina stadiona na San Siru, na kojoj se nalaze najradikalniji navijači Intera. Isto tako, policija traži da se Interovim navijačima zabrani odlazak na gostujuće utakmice do kraja ove sezone.

Linker
05. svibanj 2024 08:38