ISABELLA BONOTTO Afp
DOBILI NA JEDVITE JADE

VIDEO: Dva velika peha u istoj utakmici, pogledajte što je spasilo Dinamovog protivnika u Ligi prvaka

U konačnici je utvrđeno da je Ekkelenkamp bio u minimalnoj, ali nedozvoljenoj poziciji
Piše: JL.Objavljeno: 20. listopad 2024. 15:01

Subotnja utakmica osmog kola Serie A između Milana i Udinesea završila je minimalnom pobjedom Rossonera. Domaćini su na svom San Siru poveli u 13. minuti preko Samuela Chukwuezea, a čak sat vremena morali su braniti tu prednost s igračem manje, zato što je veznjak Tijjani Reijnders u 29. minuti napravio prekršaj kao posljednji čovjek u obrani i tako zaradio crveni karton.

Milan se prvobitno "izvukao" krajem prvog dijela, kada se činilo da je izjednačujući pogodak postigao Ehizibue. Bočni igrač se ubacio iz drugog plana i lijepo glavom zavrnuo loptu iza vratara Maignana, no uspostavilo se da je igrač Udinesea bio u milimetarskom zaleđu, i to malo ispruženije pozicije ramena.

Domaćini su se dobro držali sve do posljednjih minuta sudačke nadoknade, kada se prvobitno činilo da je Christian Kabasele, branič Udinesea, uspio poravnati rezultat. Njegovom pogotku prethodila je gužva u kaznenom prostoru Milana, nakon čega je udarac uputio Jurgen Ekkelenkamp, a Kabasele pospremio odbijanac.

Međutim, u izgradnji akcije, loptu je nakon centaršuta spustio napadač Udinesea Keinan Davis, te je nakon neuspjele intervencije Pavlovića stigla do Ekkelenkampa. Njegovim dodirom lopta je pak pogodila Pavlovića i odbila se od njegove glave, te tako zapravo slučajno pala savršeno pred noge Ekkelenkampa - koji je onda pucao, a Kabasele pospremio loptu u mrežu.

U Italiji su se nakon utakmice povlačile polemike je li kontakt Pavlovića prije dodira Ekkelenkampa bio postojan - i ako je, je li bio namjeran, što bi značilo da Ekkelenkamp nije u zaleđu. U konačnici je utvrđeno da je Ekkelenkamp bio u minimalnoj, ali nedozvoljenoj poziciji, a Milan se "provukao" s tri boda...

Linker
20. listopad 2024 16:08