TIZIANA FABI Afp
UŠAO U ‘KLUB 100‘

VIDEO: Džeko sam pobijedio Sassuolo i ispisao povijest Serie A! Pogledajte golove sjajnoj BIH napadača

Inter je s 2:1 pobijedio Sassuolo i tako stigao do 15. boda u novoj sezoni
Piše: JL.Objavljeno: 08. listopad 2022. 17:09

Deveto kolo talijanskog prvenstva Inter je otvorio 2:1 pobjedom na gostovanju kod Sassuola i tako stigao do 15. boda u novoj sezoni. Rezultat će ostati u posebnom sjećanju Edinu Džeki, koji je s dva pogotka postao subotnji heroj Nerazzurra. Osim što je u Milan odnio tri boda, 36- godišnji Džeko upisao je svoj 100. i 101. pogodak u Seriji A.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine načeo je domaćine (44) na asistenciju Dumfriesa, a kasnije ga je Mkhitaryan poslužio za drugi pogodak (75), čime je prethodni gol za izjednačenje u režiji Sassuolova veznjaka Frattesija (60) ostao nedovoljan boda. Teška, ali zaslužena i zlata vrijedna pobjeda za menadžera Simeonea Inzaghija, koji je u ogled ušao bez još uvijek ozlijeđenih Marcela Brozovića i Romelua Lukakua.

DŽEKIN PRVI GOL POGLEDAJTE OVDJE.

GOL SASSOULA POGLEDAJTE OVDJE.

DŽEKIN GOL ZA POBJEDU POGLEDAJTE OVDJE.

Talijani su proteklih dana naglašavali važnost utakmice zbog nesigurne trenerske pozicije Inzaghija, rekavši da bi loša izvedba u naredne dvije utakmice (Barcelona u LP, Sassuolo u subotu) rezultirala njegovim otkazom. No, Inter je pokazao dobar nogomet onda kada je to najviše trebalo, stoga talijanski stručnjak zasad može odahnuti, ponajviše zahvaljujući čovjeku odluke Edinu Džeki, koji se sada izjednačio s Goranom Pandevom na listi najboljih talijanskih strijelaca svih vremena. Pandev je u Italiji proveo dva desetljeća, dok je Džeko na vrata Serije A ušao 2015. u dresu Rome.Hrvatski branič Martin Erlić startao je za Sassuolo i igrao do 82. minute. Inter je barem privremeno na sedmom mjestu ljestvice, dok je Sassuolo trenutno deveti.

U nastavku devetog kola talijanskog prvenstva, u nedjelju će od 12.30 hrvatski trener Ivan Jurić tražiti završetak crnog niza njegovog Torina, koji će udomaćiti Empoli. "Bikovi" su izvrsno startali u sezonu, ali onda su uslijedila tri zaredana poraza (Inter, Sassuolo, Napoli). U posljednjem ogledu Jurić je zaradio isključenje zbog oštrog negodovanja sucima, stoga će njegovo mjesto uz teren preuzeti pomoćni trener Matteo Parro. No, naš stručnjak ponudio je svoje viđenje klupske situacije tamošnjem listu La Gazetta dello Sport.

- Rekao bih da smo trenutno u sivoj zoni. Vidim da smo na rubu prave transformacije i da stvari možemo učiniti pozitivnima i izvući se iz tog sivila. Osjećam šarenilo, počinjem misliti da se nešto lijepo gradi ovdje. Radimo na poboljšanju određenih karakteristika, protiv Napolija smo napravili ozbiljne greške, ali vidio sam i mnogo dobrih stvari u našoj igri. Ogled protiv Empolija pomoći će mi da shvatim jesmo li na pravom putu - zaključio je Jurić.

Torino je trenutno 10. momčad ljestvice s isto toliko bodova, dok je Empoli sa svojih sedam blizu crvene zone, ali čvrstim otporom Milanu (1:3) u prošlom kolu pokazao se neugodnim protivnikom uoči susreta s Nikolom Vlašićem i torinskim društvom.

Linker
20. travanj 2024 14:09