ALBERTO PIZZOLI Afp
SERIE A

VIDEO: Empoli je šokirao prvaka Italije, a ceh bi već sutra mogao platiti prvi trener momčadi?

Nakon remija protiv Monze komentar na VAR sobu imao je hrvatski trener Ivan Jurić
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 12. studeni 2023. 15:10

Ivan Jurić bio je bijesan nakon odluke da se ne dosudi jedanaesterac u posljednjim trenucima 1:1 remija njegova Torina s Monzom, a na kraju je morao smirivati svoga nogometaša koji je briznuo u plač.

Momčad hrvatskog stratega povela je u subotu na stadionu U-Power kada je Ivan Ilić bio precizan nakon ubačaja Duvana Zapate u 55. minuti, ali Andrea Colpani je postavio konačnih 1:1 nakon pogreške Gvidasa Gineitisa.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Upravo zbog te pogreške 19-godišnji Gineitis je nakon posljednjeg zvižduka briznuo u plač, a morali su ga tješiti suigrači i trener.

- Ove stvari se događaju svima, to je bila njegova jedina pogreška na utakmici, a sve ostalo je bilo savršeno. On je vrlo emocionalno dijete, ali ova pogreška će mu pomoći da sazrije i nauči za budućnost - rekao je Jurić nakon utakmice za "Sky Sport Italia".

Trener je i sam bio prilično emotivan kada je gledao snimku incidenta u nadoknadi vremena u šesnaestercu Monze, jer se činilo da je Valentin Lazaro pretrpio start na zglob noge.

Budući da nije pao, nego je pokušavao ostati na nogama, sudac i VAR možda nisu bili skloni ponovno ga pogledati.

- Ne znam što pravila kažu o tome, ali iskreno to je skandalozno. U eri VAR-a to je čist kazneni udarac. Ovo se drugi put dogodilo s Monzom, imali smo još jednu situaciju prošle sezone, pa su nam u dvije utakmice VAR-om oduzeli četiri boda. Očito nemamo sreće s Monzom - komentirao je strateg Torina.

Torino je nedavno "probudio" svoju sezonu uzastopnim pobjedama u talijanskom prvenstvu, nad Lecceom i Sassuolom, zatim ovim remijem na gostovanju kod Monze.

Jurić je također bio umiješan u napetu svađu s navijačima prošlog tjedna kada je u naletu emocija nekima od njih pokazao "srednji prst", ali je imao sastanak s "ultrasima" kako bi raščistio nesporazum.

- Torino je klub s vrlo zahtjevnim navijačima. S jedne strane to je dobro, ali s druge stvara prilično velika očekivanja - završio je Jurić.

U problemima je i Rudi Garcija, strateg Napolija. Empoli je minimalno slavio na kišnom stadionu Diega Maradone i doveo Napoli u dodatne probleme. Pogodak Viktora Kovalenka odlučio je susret i stavio Garcijino mjesto na klupi pod nove upitnike.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Iz prve postave isključio je Khvichu Kvaratskheliju i Piotra Zielinskog, a uveo ih je tek nakon 54 minute utakmice.

Etrit Berisha nizom dobrih bravura na vratima gosta držao je Empoli u utakmici, a u završnici momčad Aurelija Andreazzolija kao da je susret tek počeo i Kovalenko u prvoj minuti sudačke nadoknade prima jednu loptu unutar šesnaesterca. Brzo je reagirao i bez problema zakucao loptu uz lijevu vratnicu.

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis ustao je nakon pogotka Empolija i napustio svoje mjesto na tribinama "Maradone". Može li ovaj rezultat imati ozbiljnije posljedice na budućnost Garcijine klupe? Petu utakmicu zaredom Napolitanci ne pobjeđuju na svom terenu.

Iako su se s velikim se iščekivanjem čekale riječi Garcije na press konferenciji nakon senzacionalnog poraza, Napoli je najavio "press blackout", nitko nije govorio, pa tako ni Garcia.

Linker
09. svibanj 2024 17:43