Mario Mandžukić
 REUTERS/Alessandro Bianchi / REUTERS
SERIE A

VIDEO: EVO KAKO SU SE BADELJ I DRUŠTVO POVESELILI NA TRENUTAK, ALI ONDA JE SUDAC ODLUČIO POGLEDATI 'TELEVIZIJU' Juve rutinski do slavlja u Firenci

Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2018. 23:57

Nogometaši Juventusa izbili su na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva nakon 2-0 (0-0) pobjede na gostovanju kod Fiorentine u prvoj utakmici 24. kola Serie A.

Prvi pogodak za "zebre" postigao je bivši igrač Fiorentine Federico Bernardeschi koji je u 56. minuti precizno izveo slobodan udarac sa samog ruba kaznenog prostora nakon što ga je na tom mjestu srušio hrvatski reprezentativac Milan badelj. Konačni rezultat postavio je Gonzalo Higuain u 86. minuti iz brzog protunapada.

Inače, sredinom prvog poluvremena dosuđen je kazneni udarac za Fiorentinu nakon što je Chiellini igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali su suci nakon višeminutnog pregledavanja snimke ustanovili kako je tom igranju rukom prethodio prekršaj Simeonea na Alexu Sandru.

Badelj je odigeao čitavu utakmicu za Fiorentinu kao i Mario Mandžukić za Juventus.

Juventus sada ima 62 boda, dva više uz utakmicu više od drugog Napolija koji će u subotu ugostiti trećeplasirani Lazio. Fiorentina je u sredini ljestvice, 11. sa 31 bodom.

Francuska: Saint-Etienne - Marseille 2-2

U prvoj utakmici 25. kola francuskog nogometnog prvenstva Saint-Etienne i Marseille su igrali 2-2 (1-2).

Gosti iz Marseillea su dva puta vodili preko Thauvina (4) i Sansona (20), no domaći su uspjeli osvojiti bod zahvaljujući Monnet-Paquetu (9) i Beriču (75).

Drugi Marseille sada ima 52 boda, dva više od trećeg Monaca, a četiri od četvrtog Lyona, odnosno 10 manje od vodećeg Paris SG-a. Saint-Etienne je 12. sa 30 bodova.

RB Leipzig pobjedom na drugo mjesto

Nogometaši RB Leipziga pobijedili su u prvoj utakmici 22. kola Bundeslige kod kuće Augsburg s 2-0 i skočili na drugo mjesto ljestvice.

Klub iz istočne Njemačke opravdao je ulogu favorita protiv Augsburga. Prvi gol zabio je Francuz Dayot Upamecano u 17. minuti, a na 2-0 je povećao Naby Keita u 70. minuti iz slobodnog udarca.

RB Leipzig je sada drugi s 38 bodova, 15 manje od vodećeg Bayerna i tri više od trećeplasiranoga Bayera. Augsburg je ostao sedmi s 31 bodom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
03. svibanj 2024 08:00