TIZIANA FABI Afp
BRAVO, MAJSTORE

Video: Fantastičan gol Ante Rebića za pobjedu Milana, ali potom i ozljeda! Ozlijedio se i Ibrahimović...

Napadač Vatrenih bio je ključna figura u osvajanju sva tri boda. Napustio je igru zbog ozljede
Piše: SN, HinaObjavljeno: 28. veljača 2021. 22:51

U derbiju 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na gostovanju pobijedio Romu sa 2-1, a pobjednički gol za "Rossonere" zabio je hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Milan je poveo u 43. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Franck Kessie, izjednačio je Jordan Veretout u 50. minuti, a tri boda gostima donio je Rebić pogotkom u 58. minuti.

Gol? Rebić je primio loptu na lijevoj strani, okrenuo protivničkog igrača kao na haklu, namjestio se na udarac pa fenomenalno precizno pogodio suprotnu malu mrežicu. Lopez se ispružio koliko je dug, no nije mogao spriječiti sjajan pogodak hrvatskog reprezentativca.

Zanimljivo, Milan je u prvih 10 minuta zabio dva gola, no oba su poništena zbog zaleđa nakon asistencije VAR sobe. Već u 4. minuti je pogodio Tomori, a u 10. minuti Ibrahimović na Rebićevu asistenciju, no gosti su se dvaput uzalud radovali. U prvih 45 minuta je poništen i pogodak Rome u 28. minuti kad je zabio Mkhitarjan, no u začetku akcije je bio prekršaj.

U prvom poluvremenu smo ipak vidjeli i jedan pogodak koji nije poništen, a zabio ga je Kessie iz kaznenog udarca u 43. minuti. Fazio je na rubu kaznenog prostora nagazio Calabriju, a sudac Marco Guida je nakon pregleda video zapisa dosudio jedanaesterac za goste.

image
TIZIANA FABI Afp

Roma je izjednačila u 50. minuti preko Veretouta, no samo osam minuta kasnije Rebić je doveo goste u novu prednost. Hrvatski reprezentativac je primio loptu na rubu kaznenog prosora lijepo se okrenuo, načinio dva koraka i sjajno pogodio suprotni kut za svoj peti gol ove sezone. Nažalost, samo 11 minuta kasnije Ante je napustio teren zbog ozljede prepone, a prije njega zbog problema s ozljedom izašao je i Zlatan Ibrahimović.

Rebić je i u prvom poluvremenu dva puta opasno ugrozio suparnička vrata, no Pau Lopez je oba puta bio spreman. Mario Mandžukić nije nastupio zbog ozljede.

Milan se ovom pobjedom ponovo približio vodećem Interu na četiri boda minusa. Inter je u ranije odigranom susretu pobijedio Genou sa 3-0 upisavši petu uzastopnu pobjedu.

image
SOFASCORE ZA SN Sofascore Za Sn

Gol Ante Rebića možete pogledati OVDJE.

Linker
17. travanj 2024 17:51