MARCO BERTORELLO Afp
GOLIJADA U TORINU

VIDEO: Hrvat i društvo šokirali Juventus već u drugoj minuti, pa doživjeli težak poraz u čuvenom derbiju

Momčad hrvatskog stručnjaka dvaput je vodila na užarenom gostovanju, ali kući se vraća praznih ruku
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. veljača 2023. 22:44

Juventus je pobijedio 4:2 u gradskom derbiju protiv Torina u 24. kolu talijanske Serie A. Gostujući sastav Ivana Jurića ravnopravno se suprotstavio "susjedima", u dva navrata imali su vodstvo, ali na kraju su ipak ostali bez ikakvog ulova na Alianzu. Nikola Vlašić zbog ozljede je izostao s popisa za utakmicu.

image

Slavlje Juventusa

MARCO BERTORELLO Afp

Već u prvoj akciji Jurićevi izabranici šokirali su domaćina. Nakon udarca iz kuta Buongiorno je spretno i sretno prebacio loptu do Yanna Karamoha, a novootkriveni adut hrvatskog stručnjaka iskoristio je stopostotnu šansu. POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Karamoh je ove sezone uglavnom sjedio na klupi, a svaku pruženu priliku odlično je iskoristio. Zabio je u porazu od Fiorentine u Kupu (1:2), početkom veljače poentirao je za slavlje nad Udineseom (1:0), a sada je ponovno odradio dobar posao.

Dobar posao odradila je i cijela momčad Torina, ali samo do isteka prvog dijela. U 16. minuti Juan Cuadrado poravnao je rezultat na asistenciju srpskog reprezentativca Filipa Kostića, no gosti su ponovno došli u vodstvo u 43. minuti preko Antonija Sanabrije. Asistirao mu je Ivan Ilić, novitet u Jurićevom rosteru. Primijetio je ulazak Paragvajca u opasnu zonu i pronašao ga izvrsnom niskom loptom, a Sarabia ju je još ljepše iskoristio brzopoteznim udarcem u bliži kut.

POGODAK CUADRADA POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK SANABRIJE POGLEDAJTE OVDJE

No, Stara dama vratila se već tri minute kasnije preko Danila, a onda u drugom dijelu preko Bremera (71.) i Adriena Rabiota (81.) riješila sva pitanja. Pogodak Danila pogledajte OVDJE, a Bremera OVDJE.

image

Bremer

MARCO BERTORELLO Afp

Juventus je ovom pobjedom stigao na sedmo mjesto ljestvice (35 bodova) i stigao "na vrata" Europe, gdje ih vodi šesto mjesto koje Atalanta drži sa šest bodova više. Torino ostaje na desetom mjestu s 31 bodom.

Treća je ovo utakmica u nizu u kojoj Jurić ne zna za pobjedu. Sredinom veljače izgubio je od Milana na San Siru (1:0), a prošlog tjedan remizirao je sa Cremoneseom (2:2). Novu šansu tražit će protiv Bologne za tjedan dana.

Linker
20. travanj 2024 10:20