Marcelo Brozović i Ante Rebić
 Spada / LaPresse / Profimedia
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO: HRVATI OBILJEŽILI NAJVEĆI TALIJANSKI DERBI Kapetan Brozović fantastičnim golom iz voleja inicirao senzacionalni preokret Intera, zabio i Rebić

Legendarni derbi Nerazzurra i Rossonera prošao je u znaku dvojice hrvatskih nogometaša. Inter je predvodio Marcelo Brozović s kapetanskom vrpcom, uz to je postigao spektakularnu golčinu, a Milan je u vodstvo doveo Ante Rebić na asistenciju Zlatana Ibrahimovića u 40. minuti. U nastavku je došlo do potpunog preokreta te je na kraju zasluženo slavio Inter s 4:2 i preuzeo vodstvo na ljestvici Serie A.
Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2020. 21:02

INTER - MILAN 4:2 (Brozović 51', Vecino 53', De Vrij 70', Lukaku 90'+3' / Rebić 40', Ibrahimović 45'+1')

INTER (3-5-2): Padelli - Godin, De Vrij, Škriniar - Candreva (od 80. Moses), Vecino, Brozović, Barella, Young (od 90.+5. Biraghi) - Alexis Sanchez (od 72. Eriksen), Lukaku

Trener: Antonio Conte

MILAN (4-4-2): Donnarumma - Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez - Castillejo (od 80. Leao), Kessie (od 81. Paqueta), Bennacer, Rebić (od 84. Bonaventura) - Calhanoglu, Ibrahimović

Trener: Stefano Pioli

MILAN - stadion Giuseppe Meazza (San Siro) Sudac: Maresca F.

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa, poznatom i kao "Derby della Madonnina", Inter je pobijedio Milan s 4:2 nakon što je gubio s 0:2, a među strijelce su se upisali i hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ante Rebić.

Milan je nakon prvog poluvremena vodio 2:0 golovima Ante Rebića (40') i Zlatana Ibrahimovića (45'+1'), no Inter je u nastavku okrenuo rezultat s četiri gola, a strijelci su bili Marcelo Brozović (51'), Matias Vecino (53'), Stefan de Vrij (70') i Romelu Lukaku (90'+3').

Bila je to sjajna utakmica sa šest golova i još niz prilika na obje strane, a Inter je četvrtom uzastopnom pobjedom protiv gradskog suparnika izbio na vrh ljestvice Serie A.

Milan je mogao do vodstva već u devetoj minuti, no udarac Hakana Calhanoglua s 20 metara završio je u okviru gola. U 18. minuti uzvratio je Diego Godin koji je nakon ubačaja iz kornera pucao glavom pored gola.

Daleko bolju igru u prvom dijelu Milan je pretvorio u vodstvo u 40. minuti. Zlatan Ibrahimović je jednu dugu loptu glavom spustio Rebiću koji je lagano zabio za 1:0 postigavši svoj četvrti gol ove sezone. U posljednjim trenucima prvog dijela i Ibrahimović se upisao među strijelce. Nakon ubačaja iz kornera Kessie je prebacio loptu na drugu stativu do švedskog napadača koji je glavom zabio za 2:0.

Na otvaranju drugog dijela Inter se fantastično vratio izjednačivši nakon svega osam minuta. Smanjio je Brozović sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 51. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Vecino zabio za 2:2. Brozoviću je to bio treći gol ove sezone, a zanimljivo Milanu je zabio i u prvoj utakmici. Domaćin je do potpunog preokreta stigao u 70. minuti kada je De Vrij nakon kornera udarcem glavom svladao Gianluigija Donnarummu.

Inter je u 80. minuti mogao staviti točku na i, ali je Christian Eriksen iz slobodnog udarca s više od 25 metara pogodio spoj vratnice i grede. Milan je u 90. minuti mogao izvući bod, ali je Ibrahimović također pogodio vratnicu. Tri minute kasnije sve dvojbe je razriješio Lukaku zabivši za 4:2.

Brozović je za Inter igrao cijeli susret, dok je Rebić u suparničkom sastavu igrao do 84. minute.

U ranije odigranom susretu Lazio je na gostovanju pobijedio Parmu s 1:0 produživši niz bez poraza na 18 kola. Posljednji poraz Rimljani su doživjeli koncem rujna od Intera (0:1), a nakon toga spojili su 14 pobjeda i četiri remija.

Pogodak odluke zabio je Felipe Caicedo u 41. minuti postigavši osmi gol ove sezone.

Na ljestvici vodi Inter s 54 boda koliko ima Juventus, ali uz slabiju razliku pogodaka, dok je Lazio treći s bodom manje.

INTER - MILAN 4:2 (Brozović 51', Vecino 53', De Vrij 70', Lukaku 90'+3' / Rebić 40', Ibrahimović 45'+1')

Inter: Padelli; Godin, De Vrij, Škriniar; Candreva, Vecino, Brozović, Barella, Young; Alexis Sanchez; R Lukaku

Milan: Donnarumma; Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Castillejo, Kessie, Bennacer, Rebić; Calhanoglu; Ibrahimović

-----------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - GOOOL! Moses je ubacio za Lukakua koji je nadskočio Kjaera i glavom iz blizine zapečatio veliki preokret na San Siru! Kakva čudesna utakmica večeras u Milanu...

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90' - IBRAHIMOVIĆ POGAĐA VRATNICU! Paqueta je idealno centrirao za Ibru koji je još jednom nadskočio Škriniara i s dva-tri metra pogodio stativu! Kakva luda utakmica na San Siru...

84' - I treća promjena u Milanu. Izašao je naš Ante Rebić, posljednje minute odigrat će Giacomo Bonaventura.

81' - Ide i druga promjena kod Milana. U igri je Paqueta, izašao je Kessie.

80' - Kakav potez Christiana Eriksena! Izveo je slobodnjak s dvadesetak metara i silovito pogodio sami spoj grede i vratnice! Donnarumma tu nije imao nikakve šanse...

80' - Odmah reagira i Antonio Conte. Izlazi Candreva, ulazi Moses.

79' - Prvi put mijenja Stefano Pioli tek u samoj završnici. Ušao je mladi Rafael Leao umjesto Castilleja.

71' - Promjena u Interu. Izašao je Alexis Sanchez, a debitirat će Christian Eriksen.

70' - GOOOL! Candreva je izveo korner, a de Vrij se bolje postavio ispred Romagnolija i Donnarumma je tu bio nemoćan! Potpuni preokret na San Siru!

67' - Šansa za Milan! Ibrahimović je šutirao iz slobodnjaka i prošlo je to vrlo blizu vratnice!

53' - GOOOL! Ekspresno izjednačenje! Opustila se obrana Milana, a to je iskoristio Vecino koji iskorištava zbunjenost Rossonera i pogađa iz blizine za 2:2!

51' - GOOOL! Candreva je šutirao po golu, a lopta se od bloka u visokom luku odbila do Marcela Brozovića koji ju je majstorski, u stilu najvećih virtuoza, opalio ljevicom i u savršenoj putanji pogodio mrežu za smanjenje vodstva! Kakva golčina hrvatskog veznjaka!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na San Siru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45'+1' - GOOOL! Nakon kornera je lopta prošla kroz šumu igrača, Škriniar nije uspio zatvorili Ibrahimovića, a legendarni nogometaš glavom iz blizine pogađa za 2:0!

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Brozović je pogodio gredu! Gađao je hrvatski veznjak izravno iz slobodnjaka, ali Padelli se nije dao iznenaditi i uz pomoć grede je izbacio to u korner!

40' - GOOOL! Visoko je skočio Zlatan Ibrahimović i nadskočio Godina, de Vrij i Padelli nisu stigli do te lopte, a hrvatski napadač Ante Rebić sjajno se snašao i zatresao mrežu u najvećem talijanskom derbiju!

33' - Još jednom prijeti Calhanoglu! Turski je nogometaš presjekao jedno dodavanje, ušao je s loptom u šesnaesterac i, iako je imao boljih rješenja, odlučio se na udarac, međutim Škriniar se dobro postavio i blokirao taj pokušaj.

24' - Što je sada promašio Vecino! Lukaku se sjurio prema golu Milana, Romagnoli ga nije mogao stići, Belgijac je poslao savršenu povratnu do Vecina koji sa šest-sedam metara puca po golu, ali ravno u Donnarummu! Mogao je pitati vratara u koju će stranu, mogao je što je htio, a odlučio se za najgore moguće rješenje...

19' - Uzvraća sada i Inter! Godin je bio u skoku i sjajno gađao glavom, ispružio se Donnarumma na golu, a lopta je prošla tik uz vratnicu!

16' - Prilika za Rebića! Dvaput je hrvatskii napadač šutirao s vrha šesnaesterca, prvi je put udarac završio u bloku, a nakon novog pokušaja lopta leti iznad grede...

9' - Strašna šansa za Milan! Barella je izgubio loptu koja je došla do Calhanoglua, a Turčin zatim silovitim udarcem s dvadesetak metara pogađa vratnicu! Rebić je tu bio vrlo blizu i zamalo je odbijanac pospremio u mrežu...

6' - Milan je bolje otvorio utakmicu. Zasad nema pravih prilika.

1' - Počeo je veliki milanski derbi. Brozović predvodi Inter s kapetanskom vrpcom.

-----------------------------------------

19.45: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
10. travanj 2024 06:44