Slavlje Intera

 MIGUEL MEDINA Afp
S 0:2 NA 4:2

VIDEO: Inter se vratio na vrh! Pogledajte majstorski preokret Perišića, Brozovića & Co. protiv Empolija

Plavo-crni sada imaju bod više, ali i susret više od gradskog im rivala, AC Milana.
Piše: HINAObjavljeno: 06. svibanj 2022. 20:50

Nogometaši Intera izbili su na čelo ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući 4-2 (2-2) domaćoj pobjedi protiv Empolija u prvoj utakmici 36. kola do koje su stigli velikim preokretom.

Neopterećeni gosti su nakon prvih pola sata vodili sa 2-0 jer što su Pinamonti (5) i Asllani (28) iskoristili neopreznost domaće obrane te poentirali nakon dugih proigravanja.

Ključnim se pokazalo razdoblje u samoj završnici prvog poluvremena kada je Inte ru razmaku od samo pet mi nuta stigao do poravnanja. Obje akcije koje su rezultirale golovima odbile su se po lijevom krilu gdje je "ordinirao" i hrvatski reprezenttivac Ivan Perišić. Prvo je branič Empolija Romagnoli (40-ag) nesretno nogom skrenuo prizemni ubačaj Di Marca u vlastitu mrežu, da bi netom prije odlaska na odmor Lautaro (45) iskoristio dodavanje Calhanoglua za poravnanje.

Pritisak Intera u drugom poluvremenu rezultirao je vodećim golom kojega je ponovno postigao Lautaro (64) koji se najbolje snašao u gužvi pred suparničkim golom. Konačni rezultat postigao je Alexis (90+4) duboko u sudačkoj nadoknadi.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE <<<

I Perišić i Marcelo Brozović odigrali su čitav susret za Inter koji je sada vodeći sa 78 bodova, jednim više uz utakmicu više od drugog Milana koji će u nedjelju gostovati kod Verone. Empoli je 14. sa 37 bodova.

Linker
20. travanj 2024 11:18