ISABELLA BONOTTO Afp
FANTASTIČNA UTAKMICA

VIDEO: Inter srušio Atalantu u pravoj golijadi, Edin Džeko ponovno junak, vratio se Marcelo Brozović!

U nedjeljnom derbi susretu Serie A Inter je osvojio važne bodove i priključio Milanu i Laziju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. studeni 2022. 14:55

Inter je 3:2 pobjedom nad Atalantom zaključio jesenski dio sezone i s ukupno 30 bodova nakon 15. odigranih kola talijanske Serije A odlazi na pauzu uzrokovanu važećim terminom Svjetskog prvenstva. Edin Džeko odigrao je ključnu ulogu zabivši dva pogotka te sada broji šest zgoditaka u prvenstvu, jedini učinkovitiji golgeter iz posade Simonea Inzaghija je Argentinac Lautaro Martinez (7).

Bio je to sjajan početak utakmice za Atalantu, koja je preko Ademole Lookmana stigla do vodstva u 25. minuti. Bivši napadač Leipziga zatresao je mrežu s bijele točke, no ubrzo je Edin Džeko (36) iskoristio ubačaj Martineza i poentirao za egal.

U poprilično izjednačenom odnosu snaga bolje su se snašli Nerazzurri, a ‘bosanski dijamant‘ donio im je i prvo vodstvo na utakmici u 56. minuti. Ponovno se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, što je njegova najveća specijalnost, i ugurao loptu u mrežu na asistenciju Federica Dimarca.

Djelovalo je da su stvari potpuno jasne kada je Jose Luis Palomino (61) autogolom donio 3:1 milanskom sastavu, no argentinski stoper iskupio se u 77. minuti spretnim pogotkom za smanjenje vodstva. Na kraju, pogodak nade ostao je pogodak utjehe, a Inter se popeo na četvrto mjesto ljestvice, na kojemu će ostati barem do današnjeg ogleda Juventusa i Lazija.

Mario Pašalić igrao je do 83. minute i ostao bez zamjetnog učinka, dok je Marcelo Brozović ušao za Inter posljednjih 10 minuta.

Pogledajte golove klikom na minutu u kojoj je postignut:

Atalanta - Inter 2:3 (Lookman 25‘-11m, Palomino 77‘/ Džeko 36‘, 56‘, Palomino 61‘-ag)

Linker
20. travanj 2024 23:06