Mario Pašalić
 SCREENSHOT
SERIE A

Video: Jurić i Kalinić poraženi u Rimu, pogledajte pogodak kojim se Pašalić vratio nakon duže pauze

Milan Badelj odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Genoe, Marko Pjaca je dobio zadnjih pola sata
Piše: HinaObjavljeno: 31. siječanj 2021. 22:40

Nogometaši Rome uspeli su se na treće mjesto ljestvice talijanskog prvenstva 3-1 (3-0) domaćom pobjedom protiv Verone u posljednjem susretu 20. kola Serie A. Roma je stekla nedostižnu prednost od 3-0 u razdoblju od 20. do 29. minute. Prvi pogodak poprilično slučajno postigao je Mancini koga je lopta pogodila pred gostujućim golom te skrenula u mrežu.

Dvije minute potom Mhitarjan je povisio na 2-0 preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora, da bi Mayoral u 29. minuti nakon brze akcije pogodio za 3-0. U nastavku je Verona u 62. minuti golom Colleya smanjila na 3-1 te do kraja utakmice imala nekoliko prilika za dodatno smanjenje zaostatka, no nije uspjela ugroziti pobjedu Rome. Nikola Kalinić odigrao je prvo poluvrijeme za Veronu koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Roma je ovom pobjedom stigla do učinka od 40 bodova, šest manje od vodećeg Milana, a četiri manje od drugog Intera, dok ima bod i utakmicu više od četvrtog Juventusa. Verona je ostala deveta sa 30 bodova.

Napoli je rutinski sa 2-0 (1-0) na svom terenu svladao slabašnu Parmu. Napoli je poveo golom Elmasa koji je u 32. minuti prošao pored čak četvorice čuvara prije no što je zatresao mrežu. Dvoboj je rezultatski bio otvoren sve do 82. minute kada je udarac Politana sa 20-ak metara pogodio jednog od braniča Parme, promijenio smjer i odsjeo u mreži za 2-0. Peti Napoli sada ima 37 bodova iz 19 susreta, isti broj bodova, ali utakmicu više ima šesti Lazio. Parma je ostala pretposljednja, 19. sa samo 13 bodova.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić povratak na travnjak nakon dužeg izbivanja zbog ozljede obilježio je pogotkom, no Atalanta je izgubila na svom terenu od Lazija sa 1-3 (0-1). Pašalić, koji je u igru ušao u 54. minuti, u 79. je minuti najbolje reagirao na loptu koja se odbila od vratnice nakon udarca Muriela i tako smanjio zaostatak svoje momčadi na 1-2. Pokazalo se kako to ipak nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat sastava iz Bergama.

Lazio je poveo u samom otvaranju utakmice, Crnogorac Marušić sjajnim je udarcem s više od 20 metara već u 3. minuti svladao Gollinija. Na 2-0 početkom nastavka povisio je Correa nakon što ga je asistencijom glavom u šansu gurnuo Immobile, da bi konačni rezultat postavio Muriqi iz protunapada u 82. minuti. Lazio je ovim rezultatom preskočio Atalantu na ljestvici, sada je peti sa 37 bodova, jednim više od šeste Atalante.

Pogodak Marija Pašalića možete pogledati OVDJE!

Milan Badelj odigrao je čitav susret, dok je Marko Pjaca sudjelovao od 61. minute u 3-0 (2-0) gostujućoj pobjedi Genoe kod Crotonea. Dvostruki strijelac za Genou bio je Destro (24, 50), a jedan je gol dodao Czyborra (29). Genoa je sada 14. na ljestvici sa 21 bodom, dok je Crotone ostao na dnu sa 12.

Cagliari je bio nadomak važne pobjede protiv Sassuola, poveo je golom Joaoa Pedra (75), no u četvrtoj minuti sudačke nadoknade poravnao je Boga (90+4). Cagliari je tako ostao u zoni ispadanja, 18. sa 15 bodova, koliko ima i 17. Torino, dok je Sassuolo osmi sa 31 bodom.

Ranije u nedjelju je Udinese sa 1-0 (0-0) slavio u gostima kod Spezie, a jedini pogodak na utakmici postigao je Rodrigo De Paul u 52. minuti s bijele točke. Mladi hrvatski stoper Martin Erlić odigrao je čitav susret za Speziju.

Linker
18. travanj 2024 14:26