MIGUEL MEDINA
SJAJAN OKRŠAJ NA SAN SIRU

VIDEO: Juve potopio Milan! Pogledajte poteze večeri - peta, gol u rašlje, pa eksplozija ‘novog Zlatana‘

Preporođena torinska momčad dominirala je na San Siru i nanijela prvi poraz sezone vodećem Milanu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2021. 21:17

MILAN - JUVENTUS 1:3 (Chiesa 18' 62', Calabria 41', McKennie)

MILAN: Donnarumma - Hernandez, Romagnoli, Kjaer, Dalot - Kessie, Calabria - Hauge, Calhanoglu, Castilejjo - Leao

JUVENTUS: Szczesny - Frabotta, De Ligt, Bonucci, Danilo - Ramsey, Rabiot, Bentancur, Chiesa - Ronaldo, Dybala

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juventus je u velikom derbiju 16. kola Seria A na San Siru svladao Milan s 3:1.

Juve je od prve minute krenuo silovito i izgledao gotovo neprepoznatljivo dobro i razigrano u odnosu na prijašnje utakmice. Već u 2. minuti Dyabala je promašio veliku priliku u petercu nakon ubačaja Ramseya, a u 16. je junak Chiesa pogodio stativu nakon udarca s 15-ak metara.

Zasluženo vodstvo stiglo je u 18. minuti kad je Dybala fenomenalno petom proigrao Chiesu koji milimetarski precizno pogađa suprotni kut Donnarumina gola.

Prvi gol Chiese možete pogledati OVDJE.

image
MIGUEL MEDINA

Imao je i Milan nekoliko velikih priika u prvom dijelu, pogotovo nakon primljenog gola. Castillejo je u 7. minuti iščeprkao loptu nakon loše reakcije gostujuće obrane, ali je Szczesny sjajno obranio njegov udarac sa šest, sedam metara. Krasnu akciju domaćin je odigrao i u 27. minuti. Hauge je lijepo proigrao Leaa koji bez zadrške puca u prvi kut, ali Szczesny odbija u korner.

Veliku priliku imao je Calabria u 35. minuti, nakon serije opasnih napada domaće momčadi, a bolja igra nakon primljenog gola isplatila se Milanu pet minuta prije kraja poluvremena. Leao je oduzeo loptu Rabiotu (sudac nije pokazao prekršaj iako je definitivno bilo kontakta), sjurio se po desnom boku te ubacio u sredinu gdje Calabrija preciznim udarcem pogađa same rašlje za 1:1.

image
MIGUEL MEDINA

Gol Milana pogledajte OVDJE

Juventus je bolje otvorio drugo poluvrijeme, zahvaljujući sjajnom Federicu Chiesi koji je u 62. minuti ponovno zabio za vodstvo. Dybala je opet bio asistent, a Chiesa još jednom pronašao suprotni kut, pogodio prizemno u malu mrežicu i postigao svoj treći gol u zadnje dvije utakmice.

image
MIGUEL MEDINA

Neobičan potez odmah nakon gola povukao je Andrea Pirlo te izvukao iz igre upravo ponajbolje Dybalu i Chiesu, a ubacio McKenniea i Kuluševskog. I bio je to pun pogodak.

Drugi gol Juventusa možete pogledati OVDJE

Mogao je Juventus potpuno otvoriti vrata pobjedi već u 70. minuti kad je Ronaldo povukao kontru po desnom boku, sjajno proigrao McKenniea koji s desetak metara iskosa puca u bliži kut, ali Donnaruma spašava čisti gol vrhunskom obranom.

Odluka da uvede Kuluševskog i McKenniea pokazala se vizionarskom za Pirla u 77. minuti, kad je Šveđanin kojeg još nazivaju 'novim Zlatanom' majstorski odradio posao na desnoj strani kaznenog prostora, gurnuo savršenu loptu Amerikancu, a ovaj s nekoliko metara rutinski zabio za 3:1.

Treći gol Juventusa i majstoriju Kuluševskog pogledajte OVDJE

Bio je to prvi poraz Milana ove sezone koji i dalje drži vrh tablice sa 37 bodova, dok je Juventus izbio na četvrto mjesto sa 30.

Milan je i večeras igrao bez ozlijeđenog Zlatana Ibrahimovića, ali i Ante Rebića koji je uoči utakmice bio pozitivan na koronavirus.

Linker
26. lipanj 2024 16:07