Ronaldo slavi sa suigračima
 MARCO BERTORELLO/AFP
Fešta u Torinu

Video: Juventus osigurao deveti uzastopni naslov, Ronaldo zabio, ali gubi utrku za najboljeg strijelca!

Sjajni napadač Lazija izjednačio se s Robertom Lewandowskim u utrci za Zlatnu kopačku...
Piše: SN/HinaObjavljeno: 26. srpanj 2020. 23:43

Prvu priliku su propustili, ali ne i drugu. Nogometaši Juventusa pobijedili su na domaćem terenu Sampdoriju 2:0, osvojili deveti uzastopni i 36. naslov državnog prvaka ukupno u povijesti.

Dva kola prije kraja sezone imaju nedostižnih sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Intera.

Golove za 'Bianconere' zabili su Cristiano Ronaldo i Federico Bernardeschi.

image
Cristiano Ronaldo
MARCO BERTORELLO/AFP

Svoj 31. ovosezonski gol Ronaldo je zabio u šestoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Asistirao mu je Miralem Pjanić.

BiH reprezentativac mu je dodao iz slobodnog udarca, a Ronaldo je jakim prizemnim udarcem s nekih 14 metara našao put do mreže. S 31 golom na kontu tri gola zaostaje za najboljim strijelcem lige Cirom Immobileom. Bernardeschi je zabio iz odbijanca nakon udarca Ronalda u 67. minuti. Valja reći i kako je Ronaldo u 89. minuti propustio realizirati jedanaesterac, njegov udarac zaustavila je greda.

Lazio je ranije s 5:1 slavio u gostima kod Jurićeve Verone, a Immobile je s hat-trickom napravio ogroman korak ka osvajanju naslova najboljeg strijelca Serie A. Ne samo to, Immobileu se smiješi i Zlatna kopačka namijenjena najboljem europskom strijelcu. S ovim se hat-trickom izjednačio s dosadašnjim liderom Robertom Lewandowskim, a još ima za odigrati dvije utakmice.

Verona je povela nakon što je Ambrabat (40-11m) iskoristio kazneni udarac, no Immobile (45+4-11m) je također s bijele točke poravnao neposredno prije odlaska na odmor. U nastavku je prvo slobodan udarac Milinković-Savića (57) pogodio jednog igrača domaćih u živom zidu i završio u mreži da bi ubrzo potom Correa (63) povisio na 3-1. U završnici utakmice Immobile (84, 90+4-11m) je s još dva gola potvrdio pobjedu Lazija.

Roma je s dva gola Veretouta (45-11m, 88-11m) s bijele točke na svom terenu svladala Fiorentinu sa 2-1 (1-0). Jedini strijelac za goste bio je Milenković (54). Nikola Kalinić ostao je na klupi Rome, kao i Milan Badelj kod Fiorentine. Četvrta Roma sada ima 64 boda, dok je Fiorentina 12. sa 43.

Marko Rog ostao je na klupi u 0-1 (0-1) domaćem porazu Cagliarija od Udinesea. Jedini gol postigao je Okaka (3) na samom otvaranju susreta. I Cagliari i Udinese sada imaju po 42 boda te se nalaze na 13. i 14. mjestu.

Nakon niza slabih intervencija u posljednjih nekoliko utakmica Karlo Letica se vratio na klupu SPAL-a koji je na svom terenu igrao 1-1 (0-0) s Torinom. Poveli su gosti preko Verdija (58), a poravnao je D'Alessandro (80).
SPAL je i dalje posljednji sa 20 bodova te će dogodine igrati u Serie B, dok se Torino ovim bodom i teoretski spasio, sada je 16. sa 39 bodova, sedam više od 18. Leccea.

Nogometaši Leccea propustili su priliku primaknuti se na bod zaostatka za 17. Genoom u borbi za ostanak, oni su u prvom susretu nedjeljnog programa izgubili na gostovanju kod Bologne sa 2-3 (1-2). Iako je utakmica mnogo više značila gostima koji se bore za ostanak, bolje su u dvoboj krenuli domaćini koji su nakon samo pet minuta vodili sa 2-0 golovima Palacija (2) i Soriana (5). Lecce je u samoj završnici prvog poluvremena sretnim pogotkom Mancosua (45+2) smanjio na 2-1, a zatim je u drugom poluvremenu zagospodario terenom te sredinom nastavka lijepim udarcem Falca (66) poravnao na 2-2. U samoj završnici Lecce je krenuo "va banque", u trećoj minuti sudačke nadoknade gostujući igrači su u gužvi pred domaćim golom tražili kazneni udarac, no sudac je pokazao da se igra dalje, a domaći su iz protunapada preko Barrowa (90+3) stigli do pobjedničkog pogotka.

Lecce je tako ostao 18. sa 32 boda, četiri manje od 17. Genoe koja je još u subotu izgubila od Intera sa 0-3, te je sve dalje od ostanka. U posljednja dva kola Lecce mora svladati Udinese u gostima i Parmu na svom terenu te se nadati kako Genoa neće ostvariti niti jednu pobjedu u dvobojima protiv Sassuola u gostima i Verone na svom terenu. Iz lige su još ranije ispali SPAL i Brescia.

Linker
19. travanj 2024 11:08