ISABELLA BONOTTO Afp
DERBI PRIPAO MILANU

VIDEO: Juventus potpuno nemoćan na San Siru! Rossonerri nadigrali Staru damu uoči revanša s Chelseajem

Milan je s 2:0 slavio u derbiju desetog kola, no moglo je biti puno više da je Leao imao sreće
Piše: JL.Objavljeno: 08. listopad 2022. 20:13

Derbi devetog kola talijanske Serije A između Milana i Juventusa pripao je sastavu Rossonera. Sastav Stefana Piolija igrački je pomeo Staru damu pod krcatim tribinama San Sira, stoga konačnih 2:0 na semaforu još i uljepšava izvedbu torinske momčadi pod vodstvom Massimiliana Allegrija.

Moglo je biti i mnogo više, no raspoloženi Rafael Leao nikako nije uspio okruniti svoj izvrstan nastup novim pogotkom. Nezaustavljivi Portugalac dobrano je namučio obrambeni red gostiju, ponudio još jednu partiju u kojoj predvodi tempo milanskog napada, ali njegovi pokušaji završili su ili izvan okvira, ili na samoj vratnici. Vrijedi istaknuti Leaov atraktivan udarac petom u 20. minuti nakon izvedenog udarca iz kuta, kada su centimetri dijelili Rossonere do vodstva.

Leao nije imao sreće, ali zato jest Fikayo Tomori (45+1‘), koji je isprva blokirao opasan udarac svog suigrača Oliviera Girouda, a onda odlično iskoristio odbijenu loptu i zatresao za vodstvo na samom kraju prvog dijela. Početkom drugog bivši napadač Real Madrida Brahim Diaz (54) povisio je na 2:0 i postavio konačan rezultat, ispostavit će se.

TOMORIJEV GOL POGLEDAJTE OVDJE.

DIAZOV GOL ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE.

Juventus, kao da je na San Siro došao u grču, blijedo je reagirao na superiornost svojih protivnika. Uputili su devet udaraca prema vratima, dok su domaćini čak 21 put zaprijetili vrataru Szczesnyju. Ante Rebić u igru je ušao u 64. minuti na mjesto Girouda, ali ostao bez golgeterskog učinka. Otkad se oporavio od ozljede, hrvatski reprezentativac nijednom nije startao od prve minute. Prošlo kolo ponovno je ušao u završnici (73‘), pri rezultatu 0:0 protiv Empolija te u konačnici režirao dva pogotka (gol i asistencija) u 3:1 pobjedi.

Milan je ovim slavljem stigao do šeste ligaške pobjede i popeo se na drugo mjesto s 20 bodova, koliko broji i Napoli s utakmicom manje. Ponovo će na teren istrčati u utorak, kada im na San Siro dolazi Chelsea u sklopu četvrtog kola Dinamove E skupine Lige prvaka, a potom ih u idućem kolu talijanskog prvenstva čeka Verona.

Juventus je na poražavajućem osmom mjestu s 13 bodova te bi se hrvatski trener Ivan Jurić sa svojim Torinom mogao izjednačiti s ljutim rivalima pobjedi li sutra sastav Empolija. Stara dama u utorak gostuje u izraelskoj Haifi protiv Maccabija, a idući vikend upravo ih Torino dočekuje na svom terenu. Nakon ovako blijede predstave Allegrijevih izabranika, nakratko utišane priče o smjeni trenera na Allianzu ponovo bi mogle izići na naslovnice talijanskih medija...

Linker
19. travanj 2024 15:39